Barça
Esports Barça 13/08/2011

Guardiola: "És un títol i no hi ha excuses"

El tècnic ha recordat que "les finals es juguen per guanyar-les" i ha dit que no poden amagar-se en la falta de preparació física per afrontar el partit contra el Madrid

Redacció
2 min
Josep Guardiola durant la roda de premsa prèvia a la Supercopa.

BarcelonaL'entrenador del Barça, Pep Guardiola, ha recordat que "quan hi ha un títol en joc no hi ha excuses" i que, per tant, el seu equip no pot amagar-se en la falta de preparació física per afrontar l'anada de la Supercopa contra el Madrid. Una competició que, com ha dit el tècnic, "és una final, i les finals es juguen per guanyar-les".

Per Guardiola, que el Barça porti una setmana menys de pretemporada que el seu rival no ha d'esdevenir una qüestió rellevant. "A més, tampoc tinc la sensació que sigui un títol més important per a ells que per a nosaltres. Qui guanyi simplement haurà estat millor", ha destacat.

El tècnic del conjunt blaugrana ha alterat la rutina de concentracions i viatjarà aquest dissabte a la tarda cap a Madrid amb tota la plantilla, i no el mateix dia, com fa habitualment. "En aquesta pretemporada hem estat pocs dies junts i vull que ho estiguin més i que descansin bé per al partit de demà", ha argumentat.

El Barça compta per a aquest primer 'clàssic' de la temporada amb les baixes d'Ibrahim Afellay i Carles Puyol. Tot i que, sobre el capità, ha explicat que "ja s'entrena sense dolor i en un termini curt estarà amb nosaltres".

Guardiola ha decidit convocar tots els jugadors per aquest partit d'anada, inclosos els sud-americans que van participar a la Copa Amèrica, i que no han completat ni una setmana d'entrenaments. És el cas de Messi, Alexis, Mascherano o Alves. Sobre aquest aspecte ha assegurat que "totes estan en disposició de jugar", però ha aclarit que posarà sobre el terreny de joc "els que intuïm que puguin aguantar més minuts".

Del Reial Madrid ha comentat que "ha fet una pretemporada impecable com així ho diuen els seus números, i pel que he vist en alguns partits segueixen amb el to tan bo de l'any passat". Guardiola ha reconegut no tenir "ni idea" de com jugarà l'equip de Jose Mourinho. "L'any passat ens van esperar i també ens van anar a buscar. És molt difícil endevinar com et van a jugar, perquè tenen molts registres i molts jugadors que poden canviar de posició", ha dit.

El que sí que té clar Pep Guardiola és com jugarà el seu equip. "Sempre que hem tingut èxit al Bernabéu és perquè hem estat ambiciosos. No sortirem a jugar pensant en el partit de tornada", ha sentenciat.

D'altra banda, l'entrenador del Barcelona ha donat suport a la vaga convocada pel sindicat de jugadors per a les dues primeres jornades de Lliga: "La meva opinió és que aquest invent depèn bàsicament dels jugadors. Així que suporto la seva postura i els dono el meu suport, perquè si jo sóc entrenador és gràcies a ells ".

stats