BARÇA
Esports Barça 08/01/2011

El Barça ja és a la Corunya amb tota la plantilla per jugar contra el Deportivo a Riazor

Guardiola: "Tenim un mes amb molts partits i no vull que ningú es desconnecti". El tècnic espera que els jugadors es recuperin a temps de l'esforç fet a San Mamés en la Copa

Nuria García
3 min
Guardiola, durant una roda de premsa.

BarcelonaPep Guardiola i tots els seus jugadors (els 20 del primer equip i Thiago, del filial) ja són a la Corunya per al partit d'aquest dissabte contra el Deportivo. "Tenim un mes amb molts partits i vull que tothom estigui per la feina, perquè els necessitaré a tots. Com que és un anar i tornar en el mateix dia, prefereixo tenir-los a tots. No vull que ningú es desconnecti, per això convoco tothom", ha explicat Guardiola, que espera que l'equip no acusi l'esforç fet a San Mamés. "Ens hem de recuperar ràpid perquè a la Lliga no hi ha gaire marge per perdre punts. Per ser campió de Lliga amb aquest Reial Madrid caldrà fer molts punts i competir molt fins al final. Són un gran equip i ho tenen tot".

Amb el mes de gener que els espera, Guardiola sap que segurament haurà de fer rotacions a l'onze inicial. "Veurem el dia a dia, a veure com estan els jugadors. Vull que tots els jugadors se sentin part d'això. Ser molt bo en totes les competicions també et desgasta més. És molt difícil jugar nou partits en un mes amb el mateix onze. Es pot fer, però després al febrer ve la Champions... Els jugadors es guanyen jugar en els entrenaments, saben que a l'onze s'hi fiquen ells, no jo", ha comentat.

Respecte al joc de l'equip, Guardiola entén que algú no estigui content i respecta totes les opinions: "Pot ser que a la gent no li agradi veure el Barça. Nosaltres intentem jugar al millor que podem, al més atractiu possible, però entenc que hi hagi gent a qui no li agradi com juguem".

Sobre el seu rival d'avui, el tècnic ha explicat que "el Dépor és un club molt exemplar. El seu president confia molt en els seus entrenadors, dóna molta tranquil·litat. Lotina és el primer o segon tècnic amb més partits a Primera, té molta experiència, i és on és perquè s'ho mereix", a més de dir que el Dépor està ara per ara "en el seu millor moment".

Pel que fa a la Copa, Guardiola ha tornat a valorar la importància del resultat aconseguit a San Mamés. "Entenc que anar a San Mamés a la tornada de vuitens de la Copa del Rei i guanyar 0-4, hauria estat l'excepció", ha dit el tècnic, que sobre el Betis ha apuntat: "Juguem amb un rival que tindrà 40.000 persones animant-lo i que és de Primera, tot i que circumstancialment és a Segona. Demanarem algun informe a Luis Enrique, que els coneix millor que jo en aquest precís moment".

Guardiola també ha parlat sobre la gala de la Pilota d'Or de dilluns, en què tres blaugranes, Xavi, Iniesta i Messi, estan nominats. "Desitjo de tot cor que dilluns passi. Sobretot que arribi dimarts i que els tres estiguin feliços per ser allà. Portem dos mesos amb això i tinc ganes que passi", ha dit Guardiola, que decidirà després del partit a Riazor si viatja fins a Zuric o no.

El tècnic creu que la nominació de tres blaugranes formats al club "és una cosa impressionant", i ha afegit: "Dóna grandesa. És una notícia molt bona, però bona de veritat! El món sencer veurà tres jugadors d'aquesta casa allà dalt, és una notícia fantàstica". Tot i això, Guardiola, que està nominat com un dels millors entrenadors, creu que d'altres jugadors també es mereixen ser-hi.

Sobre Afellay, Guardiola ha dit que s'ha adaptat molt bé, però que caldrà veure la seva evolució. "En els primers dies ha estat impecable. Els seus companys l'han ajudat molt i ell està molt obert a assimilar coses. Veurem com rep tenir continuïtat a l'equip o quan no ho faci". A més, també ha parlat sobre Martí Riverola, a qui el club ha cedit fins a final de temporada al Vitesse. "La forma de jugar a la lliga holandesa és semblant a la d'aquí i Luis Enrique i el club han entès que és una manera de créixer. El seguirem i esperem que algun dia pugui tornar".

stats