BARÇA
Esports Barça 22/04/2011

Guardiola: "Contra l'Osasuna ens va la Lliga, ens hi juguem tres quarts"

El tècnic del Barça és clar i contundent: "Els jugadors han de reaccionar bé perquè és la seva feina, la seva responsabilitat. Si estan tristos, que corrin més"

Nuria García
3 min
Pep Guardiola, durant la roda de premsa prèvia a la final de la Copa del Rei.

BarcelonaPep Guardiola sap que cal passar full de la derrota de dimecres a Mestalla contra el Reial Madrid. Es va perdre un títol, però encara n'hi ha dos més en joc. I aquest dissabte, els blaugranes poden deixar vista per a sentència la Lliga. "Ara cada partit guanyat és un pas endavant per guanyar la Lliga, el títol que demostra més coses que qualsevol altre", ha dit Guardiola que, preguntat sobre com cal motivar els jugadors per aquest partit, ha estat clar: "Motivar els jugadors? Ens hi va la Lliga, contra l'Osasuna ens juguem tres quarts de Lliga".

Per al tècnic, dins del vestidor no hi ha lloc per a les lamentacions. "Els jugadors han de reaccionar bé perquè és la seva feina, la seva responsabilitat. Si estan tristos, que corrin més", ha dit, i ha afegit: "Nosaltres ens aixequem i anem a per l'Osasuna. Si algú està preocupat que m'ho digui i es despreocuparà a la banqueta o a la graderia". Tot i això, Guardiola ha explicat que no ha fet cap tipus de teràpia psicològica amb els jugadors per aixecar l'ànim. "Sóc un tio que juga a futbol, és l'únic que tinc, i la selectivitat també. Però no sóc cap llicenciat. Demà ens juguem la Lliga, si això no és prou motivació, ja em diràs!".

Sobre el fet que aquest dijous, en un concert dels Manel, Guardiola fos aplaudit pel públic, el tècnic ha comentat: "Sempre reconforta que després de perdre una final, tinguin amb l'entrenador aquest gest tan maco. Però és que la gent no és ximple. Van veure com es van esforçar els seus jugadors i ho agraeixen. Aquest és el camí fins a final de temporada".

El tècnic també ha estat preguntat per les seves sensacions de cara al tram final de Lliga. "La meva sensació és que som més a prop que mai de guanyar la Lliga després d'haver passat pel Bernabéu. I l'altra és que tornem a disputar una altra semifinal de la Champions. És un regal i un premi brutal per a aquests jugadors. Els trobareu a faltar quan no hi siguin", ha conclòs.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Sobre el fet que el Barça pugui fer-se només amb la Lliga aquesta temporada, Guardiola s'ha mostrat irònic: "Si guanyes la Lliga només és un fracàs. Cal canviar d'entrenador, de president i de jugadors. El cicle s'ha acabat", i ha seguit dient: "A tots els títols cal donar-los importància. Nosaltres competim contra un passat molt exitós i molt recent. Competir contra això no és fàcil. El Pep pot estar molt content perquè ha guanyat la Lliga, però els aficionats estaran tristos perquè només s'ha guanyat la Lliga. Arribats a aquest punt, jo estic molt orgullós dels meus jugadors perquè hem arribat al final amb opcions en totes les competicions, això és el que se'ns havia demanat".

El tècnic ha assegurat que ell pot ser "un bon entrenador", però que no és tan bo com per guanyar-ho tot. "Aquests jugadors han guanyat i han perdut en les seves carreres milions de cops. Que perdo un títol? Només faltaria! O et pensaves que guanyaria tots els títols de la meva carrera? Puc ser un bon entrenador, però és impossible guanyar tots els títols de la meva carrera. Impossible, només faltaria".

Guardiola no s'ha volgut referir gaire a les semifinals de la Lliga de Campions. "Primer hem de jugar contra l'Osasuna", ha recordat. Tot i això, ha reconegut que només pensa "sortir a atacar i a fer gols" al Bernabéu.

Finalment, Guardiola ha fet un avís de cara a la propera temporada."M'han passat un calendari de cara a la temporada vinent que és brutal amb l'Eurocopa, sense cap dimecres de descans. Entre tots matarem els jugadors, així que caldrà parlar amb la secretaria tècnica per veure si necessitem reforçar algunes posicions", ha apuntat l'entrenador blaugrana.

stats