Barça
Esports Barça 06/12/2010

El Barça serà el tercer club del món en aconseguir el seu vuitè Pilota d'Or

El Barça iguala el Juventus de Torí i el Milan com els clubs més recompensats. La Lliga espanyola sumarà el seu catorzè premi

Redacció
2 min
El Barça, durant un entrenament.

BarcelonaEls barcelonistes Xavi Hernández, Andrés Iniesta i Lionel Messi són els tres finalistes de la Pilota d'Or 2010 que lliuren conjuntament la FIFA i France Football, segons han anunciat avui les dues organitzacions.

És la tercera vegada que el podi del premi, creat el 1956, recau en tres jugadors del mateix club, un fet que va succeir amb el Milan el 1988 i 1989.

Aquests dos anys el guanyador va ser l'holandès Marco van Basten, abonat el primer any pels seus compatriotes Ruud Gullit i Frank Rijkaard, i el segon per l'italià Franco Baresi i, de nou, Rijkaard.

Per primera vegada la Pilota d'Or s'unifica amb el premi del millor jugador de la FIFA, la qual cosa farà que el guanyador sigui elegit pels vots dels periodistes de la revista francesa, dels seleccionadors i dels capitans dels equips nacionals.

El vencedor, que serà revelat el pròxim 10 de gener a Zuric, serà elegit gràcies als vots de 154 periodistes i dels 208 seleccionadors i capitans dels equips que componen la FIFA.

Messi, guanyador de la passada edició tant de la Pilota d'Or com del premi de la FIFA, torna a repetir com un dels favorits, encara que en aquesta ocasió pot pesar-li la influència del Mundial, guanyat per Espanya, la qual cosa beneficia els seus dos companys de club.

L'argentí va ser el millor jugador amb l'"albiceleste", però l'equip no va poder superar els quarts de final. A això, el de Rosario anteposa les bones prestacions amb la samarreta "blaugrana".

Xavi, tercer de la passada edició en els dos guardons, apareix en moltes quinieles com el principal favorit al premi, encara que Iniesta compta amb el privilegi d'haver aconseguit el gol que va donar a Espanya el títol a Sud-àfrica a la final contra Holanda.

Tots dos opten a convertir-se en el segon jugador espanyol en guanyar la Pilota d'Or, un mèrit que fins ara només Luis Suárez té en les seves vitrines, després d'haver-lo guanyat el 1960.

El Barcelona, a més, aconseguirà el seu vuitè Pilota d'Or, amb la qual cosa iguala el Juventus de Torí i el Milan com els clubs més recompensats.

La Lliga espanyola sumarà el seu catorzè premi, la qual cosa l'acosta als 18 que ha aconseguit el campionat italià.

Messi, per la seva banda, opta a convertir-se en el sisè jugador que suma dues pilotes d'or, una cosa que van aconseguir Alfredo di Stéfano (57, 59), Frank Beckenbauer (72, 76), Kevin Keegan (78, 79), Karl Heinz Rummenigge (80, 81) i Ronaldo (97, 2002).

Només tres jugadors han guanyat en tres ocasions la Pilota d'Or: l'holandès Johan Cruyff (71, 73 i 74), el francès Michel Platini (83, 84 i 85) i l'holandès Marco van Basten (88, 89 i 92).

stats