BARÇA
Esports Barça 02/03/2011

El Barça recupera Xavi per intentar l'assalt a Mestalla

El tècnic català ha recuperat efectius de cara el partit d'avui a Mestalla però no es segur que ocupi la banqueta per una lumbàlgia aguda

Redacció
2 min
Villa celebra el gol

BarcelonaEl FC Barcelona ha recuperat a Xavi Hernández per jugar avui (22:00 hores) contra el València a Mestalla, on el conjunt català, sota les ordres de Pep Guardiola, segueix sense saber guanyar.

El Barça, líder de la classificació amb set punts d'avantatge, afronta un dels partits més compromesos que li queden com a forà, tenint en compte que encara li queda jugar en camps tan complicats com el del Vila-real i el del Reial Madrid.

Després de la visita dissabte a Mallorca (0-3), on el Barça va tenir quatre baixes notables (Alves per sanció i Xavi, Puyol i Valdés per lesió), l'equip català podrà alinear a València el lateral brasiler i Xavi Hernández, que ja ha rebut l'alta mèdica.

L'expedició blaugrana viatjarà a València sense David Villa, que per primera vegada jugarà contra el seu antic equip. El davanter asturià es desplaçarà el mateix dimecres a un judici a Avilés i posteriorment es traslladarà a València.

Qui és dubte per al viatge és el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, amb una lumbàlgia aguda, després de dues setmanes de molèsties. Ahir ja no va poder dirigir la sessió preparatòria a la Ciutat Esportiva.

El Barça es presenta a València enfortit en el lideratge i per l'ensopegada del Madrid a la Corunya (0-0), però també pel nivell que van oferir al camp jugadors poc habituals en les últimes alineacions, com Keita i Adriano, dos jugadors que Guardiola va exalçar després del xoc a Mallorca.

Contra el València, el Barça podrà alinear el seu equip de gala del centre del camp d'ara endavant, mentre que en la defensa, l'entrada d'Alves farà que la banda esquerra se la juguin Adriano i Maxwell, ja que Abidal segueix a l'eix al costat de Piqué, per la baixa de Puyol. El porter andalús José Manuel Pinto tornarà a ser titular, per tercer partit consecutiu, per la lesió de Valdés.

El partit arriba per al València en el seu millor moment de la temporada, si bé el tècnic Unai Emery compta amb baixes importants a les seves files, com les de del davanter Aritz Aduriz -el seu màxim golejador en Lliga- i David Albelda, tots dos per lesió, i la dels sancionats Mehmet Topal i Bruno Saltor.

La sanció de Bruno i el càstig que el club ha imposat al portuguès Miguel Brito, en apartar-lo de l'equip per un nou acte d'indisciplina, provoquen que l'equip valencianista no compti amb cap lateral dret específic per afrontar aquest duel.

L'entrenador valencianista estudia l'opció de re-ubicar un defensa central al carril dret, amb el portuguès Ricardo Costa i el lituà Màrius Stankevicius els dos candidats; mentre que Maduro tornarà a l'onze inicial per suplir el sancionat Topal.

Emery, que avui donarà la convocatòria, podria optar per alinear un 'trivot' a la medul·lar, una opció que va fer servir en el partit de la primera volta al Camp Nou, de manera que comptaria amb Maduro, Ever Banega i Tino Costa a la zona ampla, amb Mata i Joaquín a les bandes i Soldado com a principal referent ofensiu.

Dos jugadors acaparen el protagonisme previ al partit. Per part local, el defensa David Navarro serà observat amb lupa després del seu incident amb Fernando Llorente en la passada jornada; mentre que pel costat visitant, David Villa jugarà per primera vegada a Mestalla des que l'estiu passat passés del València al Barcelona.

stats