BARÇA
Esports Barça 15/10/2011

Triomf plàcid del Barça contra el Racing després de l'aturada per les seleccions (3-0)

Els blaugranes han superat amb claredat el Racing de Santander al Camp Nou, amb una possessió altíssima i amb dos gols de Messi i un de Xavi

N. García
Els jugadors del Barça celebren el gol de Xavi contra el Racing. DAVID RAMOS / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un nou triomf, aquest cop davant el Racing de Santander al Camp Nou (3-0), on els blaugranes no han deixat escapar cap punt a la Lliga.

El partit no ha començat de la millor manera possible pel Barça, que buscava un triomf per evitar tornar a veure's perjudicat pel famós virus FIFA. El tècnic, Pep Guardiola, ha vist com als vuit minuts de partit Gerard Piqué, que reapareixia després d'haver-se recuperat de la seva lesió al soli, es tornava a lesionar.

Tot i això, les coses s'han posat de cara dos minuts més tard. Després d'una assistència magnífica d'Iniesta, Messi ha aconseguit superar el porter del Racing amb una gran definició (10'). Els de Guardiola, amb una possessió que en molts moments ha superat el 85%, ha seguit dominant la pilota davant d'un Racing tancat al seu camp. Tot i que trobar forats en l'entrellat defensiu que ha disposat Cúper no ha estat fàcil, el Barça ha tornat a marcar.

En aquest cas, Pedro ha fet una gran jugada per la banda esquerra i, quan ha arribat a la línia de fons, ha centrat cap al punt de penal. Allà hi havia Xavi que, de cap, ha superat Toño (28'). Al 35' Puyol podria haver fet el tercer, però s'ha entrebancat amb la pilota. Villa també ha tingut opcions per ampliar el marcador, però ha rematat al lateral de la xarxa des de la banda dreta de l'atac blaugrana.

La segona part ha estat molt més ensopida que la primera. Messi ha intentat apropar-se a la porteria del Racing amb perill, i fins i tot ha estat objecte d'un penal d'Álvaro que l'àrbitre, Ayza Gómez, no ha xiulat (66').

Aquesta jugada ha semblat despertar el Barça. Iniesta ha fet una gran jugada, però el seu xut s'ha estavellat al pal. El refús l'ha aprofitat Messi, que molt atent ha recollit la pilota per ficar-la dins la xarxa (68').

A les acaballes podrien haver fet el quart Villa i Abidal, que ha provat sort de xilena.

BARÇA 3RACING 0

BARÇA: Valdés, Alves, Puyol, Piqué (Abidal 8'), Maxwell, Xavi, Iniesta (Keita 71'), Thiago, Messi, Pedro (Adriano 72') i Villa.

RACING: Toño; Francis, Alvaro, Bernardo, Christian; Diop (Torrejón 82'), Tziolis (Edu Bedia 54'), Adrian, Jairo, Munitis, i Koné (Arana 65').

Gols: 1-0 (10') Messi. 2-0 (28') Xavi. 3-0 (68') Messi.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez (valencià). Targetes grogues: a Diop (20') i Edu Bedia (79').