BARÇA
Esports Barça 29/11/2011

El Barça oblida l'ensopegada a Getafe golejant el Rayo Vallecano (4-0)

El Barça supera el Rayo en el partit avançat de la 17a jornada de Lliga amb dos gols d'Alexis Sánchez i un de Villa en la primera part, i amb un altre de Messi en la segona

N. García
Alexis i Xavi celebren el gol del xilè contra el Rayo.

BarcelonaEl Barça ha oblidat ràpidament la desfeta contra el Getafe amb un triomf davant el Rayo Vallecano (4-0), en el partit corresponent a la dissetena jornada de Lliga, que s'ha hagut d'avançar perquè coincideix amb el Mundial de Clubs que els de Guardiola jugaran al Japó. Dos gols d'Alexis i un de Villa en la primera part han encarrilat el triomf, que en la segona part ha certificat Messi, amb el quart.

El partit ha començat amb el Barça dominant la pilota, però amb un Rayo Vallecano molt valent que ha fet que al Barça li costés sortir amb la pilota controlada del seu camp. Sandoval, tècnic del Rayo, ha fet dos canvis abans de començar el partit i Guardiola, quan encara no s'havia jugat el primer quart d'hora, ha fet variacions sobre el terreny de joc i ha passat a jugar amb una defensa de tres, fent que Alves jugués per la banda dreta, d'interior.

Amb el canvi, el Barça ha aconseguit passar més sovint la línia del mig del camp i anar apropant-se a la porteria de Cobeño. Al final, els de Guardiola han trobat el premi del gol. Xavi, dins de l'àrea, ha vist Alexis obert a la punta esquerra de l'atac blaugrana. El xilè ha fet un retall i ha xutat directe al segon pal. La pilota ha tocat el pal i ha entrat dins la porteria de Cobeño, inaugurant així el marcador (29'). El Rayo no s'ha amagat i ha anat a buscar l'empat en un xut de Míchel que ha sortit per sobre del travesser (32').

Però això només ha sigut un miratge, ja que el Barça de seguida ha fet el segon, també Alexis. Messi ha deixat la pilota a Xavi, però al de Terrassa la pilota li ha quedat enrere. L'ha intentat controlar d'esperó i la pilota ha sortit rebotada cap a Alexis, que molt atent ha recollit la pilota i ha tornat a superar Cobeño (40'). I tan sols dos minuts més tard, Villa ha fet el tercer. Dins l'àrea, Alves ha assistit el davanter asturià, que amb l'interior del peu dret ha introduït la pilota dins la xarxa (42').

Només començar la segona part, ha arribat el quart del Barça, una nova genialitat de Messi. El davanter argentí ha marxat per velocitat de Javi Fuego i ha encarat el porter, a qui ha superat amb l'esquerra al segon pal (49'). Tamudo, en una de les primeres pilotes que ha tocat, hauria pogut retallar distàncies (57'), però la pilota ha sortit desviada.

Al 69' Villa ha buscat el seu segon gol i la que hauria sigut la maneta del Barça amb un xut des de la frontal de l'àrea, però la pilota ha sortit per sobre del travesser (69'). Fins i tot Messi, després d'una gran jugada, ha intentat fer el cinquè, però la pilota ha sortit fregant el pal de la porteria de Cobeño.

BARÇA 4

RAYO VALLECANO 0

Barça: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal; Xavi (Thiago 54'), Keita, Iniesta (Cesc 55'); Messi, Alexis (Adriano 70') i Villa

Rayo Vallecano: Cobeño; Labaka, Jordi, Casado, Arribas; Movilla, Javi Fuego (Rafael García 53'), Míchel (Tamudo 46'), Lass (Piti 68'), Cobelho i Michu

Gols: 1-0 (29') Alexis. 2-0 (40') Alexis. 3-0 (42') Villa. 4-0 (49') Messi

Àrbitre: Miguel Ángel Pérez Lasa (Col·legi Basc). Targetes grogues: a Lass (39'), Jordi Figueras (44'), Valdés (80') i Piqué (83')