BARÇA
Esports Barça 21/04/2012

El Barça perd contra el Madrid i pràcticament diu adéu a la Lliga (1-2)

El Madrid s'avançava al marcador amb un gol de Khedira i, tot i que Alexis ha empatat (min. 70), dos minuts més tard Cristiano feia l'1-2 definitiu

Núria García
Puyol lluita per la pilota amb Benzema al Camp Nou / DAVID RAMOS / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Barça no ha pogut superar el Madrid i, per tant, aquest dissabte ha dit pràcticament adéu a la Lliga. Els de Guardiola han lluitat i han tingut la possessió de la pilota, però el matiner gol de Khedira ha pesat molt sobre els blaugranes. I encara més quan el Madrid s'ha tirat enrere per defensar el resultat. Alexis ha pogut empatar (min. 70), però l'alegria ha durat poc, ja que tot just dos minuts més tard, Cristiano Ronaldo feia l'1-2 definitiu.

En els primers minuts del partit, el Reial Madrid s'ha sentit més còmode que el Barça sobre la gespa. Els de Mourinho han aconseguit forçar alguns córners amb els quals han arribat amb perill a la porteria de Valdés. Així, el porter blaugrana ha hagut de treure una mà per evitar el primer gol del Madrid després que Cristiano rematés un córner (min. 4).

El Barça ha reaccionat amb una bona jugada d'Alves, que s'ha avançat a Ramos i ha marxat amb la pilota directa cap a porteria, però ha topat amb Casillas i no l'ha pogut driblar. Iniesta d'esperó s'ha intentat endur la pilota a la frontal de l'àrea, però el control no li ha sortit i la pilota ha anat desviada en una altra aproximació dels de Guardiola a la porteria de Casillas (min. 11).

Però el Madrid s'ha trobat amb el gol a la sortida d'un córner. Pepe ha rematat i a Valdés se li ha escapat la pilota. Just l'ha tocat i Puyol tampoc ha pogut refusar gairebé des de la mateixa línia de gol. I mentre Puyol intentava allunyar la pilota, Khedira, amb força, l'ha empès al fons de la xarxa (min. 16).

El Barça ha trobat Tello, i el jove del planter ha intentat superar Casillas amb un xut llunyà que ha sortit desviat cap a la dreta de la porteria del Madrid (min. 20). Tot just sis minuts més tard, Messi ha fet una gran diagonal i ha trobat Xavi, però el xut del de Terrassa l'ha desviat amb la punteta del guant Casillas, just per evitar l'empat. L'àrbitre però, no ha donat córner. Abans del descans, Thiago, també des de lluny, ha provat sort, sense encert.

El Barça ha seguit jugant a l'atac en la segona part, mentre que el Madrid s'ha tirat enrere. Xavi, al minut 67, poc abans de ser substituït, ha estat el primer a intentar-ho en la segona part, però el xut ha sortit desviat cap a la dreta de la porteria de Casillas. I precisament el seu substitut, Alexis, ha estat qui ha fet l'empat, tot just tres minuts més tard. Messi ha fet una jugada de les seves i ha enviat la pilota a Iniesta. Aquest ha fet una passada cap a Tello, però el xut del del planter ha estat refusat per Casillas. La pilota ha anat als peus d'Adriano, però tampoc ha arribat a la porteria. I el refús ha anat als peus d'Alexis. El xilè no ha pogut empatar a la primera, però sí en segona instància.

L'alegria, però, ha durat poc als blaugranes, ja que al minut 72, Cristiano ha superat Valdés després de culminar un contracop dels blancs. Özil li ha fet una gran passada llarga i el portuguès no ha perdonat i ha manat al Camp Nou que es tranquil·litzés durant la seva celebració. El Barça ha buscat a la desesperada el gol de l'empat, però un Madrid molt ordenat al darrere li ho ha impedit.

BARÇA 1

REIAL MADRID 2

Barça: Valdés; Mascherano, Puyol, Adriano (Pedro 73'); Alves, Xavi (Alexis 68'), Busquets, Thiago; Tello (Cesc 80'), Messi i Iniesta.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira, Özil (Callejón 88'); Cristiano Ronaldo, Di María (Granero 73') i Benzema (Higuain 92').

Gols: 0-1 (16') Khedira. 1-1 (70') Alexis. 1-2 (72') Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Col·legi Navarrès). Targetes grogues: a Busquets (14'), Pepe (42'), Xabi Alonso (47'), Özil (76'), Granero (77') i Mascherano (85').