EL CLÀSSIC
Esports Barça 18/04/2011

Di Stéfano: "Jugant a la contra el Madrid no dóna a la seva afició la felicitat que es mereix"

El joc reservat i defensiu que José Mourinho va plantejar dissabte en el primer dels quatre clàssics no ha agradat al president d'honor del Reial Madrid, Alfredo Di Stéfano

Redacció
2 min
Messi i Marcelo lluiten per una pilota.

BarcelonaA les pàgines de Marca, en un article titulat "El Barça va ser el lleó i el Reial Madrid el ratolí", Di Stéfano diu que l'equip de Guardiola té "alguna cosa que no té el Reial Madrid". A més, afegeix que mentre el conjunt blanc "anava i venia constantment", el Barça "fa futbol i balla".

Di Stéfano es desfà en elogis cap al joc blaugrana i destaca un dels jugadors, Messi, "el millor del món". A més, critica que el Reial Madrid va jugar "sense personalitat". El president d'honor del Reial Madrid creu que jugar "a la contra", tal com Mourinho va plantejar el partit de dissabte, no és el millor per guanyar el Barça, perquè l'equip "no dóna a la seva afició la felicitat que es mereix".

En el seu article dels dilluns a El Periódico de Catalunya, l'exentrenador del Barça Johan Cruyff diu a Mourinho que entreni "el 9 contra 11" i argumenta el seu consell: "En el cas d'ubicar Pepe al mateix lloc i amb les mateixes funcions, si es repeteix l'actuació del brasileroportuguès, el més normal és que no acabi el partit". Els consells de Cruyff també es dirigeixen cap a Guardiola, a qui diu que faria bé de perfeccionar "l'11 contra 10" de cara al partit de Copa del Rei. Per dues raons. La primera: "Perquè si el Madrid insisteix a disfressar-se d'equip petit, menor, si insisteix a jugar al darrere, cedint la pilota i tota la iniciativa al Barça, el més normal és que es repeteixi fàcilment una altra expulsió entre les files blanques". I la segona: "Que no és admissible que el rival et creï més ocasions amb un menys que amb el seu equip al complet. Evidentment, alguna cosa falla".

Sobre el partit, l'exblaugrana diu que "l'elogi més gran al Barça el va donar Mourinho amb la seva alineació. Per jugar a casa amb set defensors és que has de tenir molta por", explica Cruyff, que recorda que el Bernabéu, fins que ha arribat Mourinho a la banqueta, mai havia permès això als seus entrenadors: "Fins i tot guanyant una Lliga al seu dia, Capello en pot donar fe".

stats