LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 06/05/2011

La UEFA sanciona Mourinho amb cinc partits i Pinto amb tres

El tècnic del Reial Madrid ha estat sancionat amb cinc partits i 50.000 euros per l'expulsió i les declaracions que va fer després de l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. La sanció a Pinto, per la seva banda, és de tres partits

Redacció
1 min
José Mourinho pot pagar molt cares les acusacions a la UEFA.

BarcelonaEl Comitè de Control i Disciplina de la UEFA ha decidit sancionar amb cinc partits i 50.000 euros el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho. A més, l'organisme ha multat el club blanc amb 20.000 euros per conducta inapropiada dels seus seguidors.

La UEFA va decidir actuar d'ofici i va obrir un expedient disciplinari al portuguès després de l'expulsió i les declaracions que va fer en la roda de premsa posterior al partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions contra el Barça al Santiago Bernabéu.

Per la UEFA, les declaracions que va fer Mourinho violen l'article 5 del Reglament disciplinari sobre els principis de conducta, que estipula que "les federacions membres, igual que els jugadors, els directius i els membres d'un club, han de comportar-se segons els principis de lleialtat, integritat i esportivitat".

El Madrid, però, ja ha anunciat que recorrerà aquesta sanció al Comitè d'Apel·lació ja que assegura que no coneix les declaracions concretes per les quals arriba la sanció.

Dels cinc partits, però, tan sols n'haurà de complir tres ja que el primer el va complir a la tornada de les semifinals i la UEFA eximeix d'un partit sempre que no es caigui en la reincidència.

Per la seva banda, Pepe ha estat sancionat amb un partit, que ja va complir al Camp Nou.

La sanció a Pinto, en canvi, és de tres partits. Per tant, Pep Guardiola es queda sense porter suplent del primer equip per a la final de Wembley.

stats