SUPERCOPA
Esports Barça 18/08/2011

El Barça aixeca la primera copa de la temporada

En un partit bonic i ple d'alternatives, Iniesta i Messi per partida doble han aconseguit un triomf que fa que el Barça guanyi el primer títol de la temporada (3-2)

Nuria García
Leo Messi marca el seu gol davant Cristiano Ronaldo, de genolls.

BarcelonaEl Barça ha aconseguit guanyar el primer títol de la temporada 2011/2012, contra el Reial Madrid. Després de l'empat en el partit d'anada al Santiago Bernabéu (2-2), Pep Guardiola ha tret al Camp Nou l'onze de gala, el que va jugar a Wembley la final de la Lliga de Campions de la temporada passada, i li ha donat fruits. Els blaugranes s'han avançat en el marcador gràcies a Iniesta en un partit ple d'alternatives.

El partit ha començat amb un cert domini del Reial Madrid, si bé no tant aclaparador com el del partit d'anada. Els blaugranes mica en mica s'han ficat dins el partit i abans d'arribar al primer quart d'hora de joc, Iniesta ha aconseguit superar Casillas. Messi ha fet una passada en profunditat cap al migcampista manxec que, veient que el porter visitant sortia, ha enviat la pilota suau fora de l'abast de Casillas (14'). Tot i això, l'alegria dels blaugranes ha durat poc, ja que tot just cinc minuts més tard, Cristiano Ronaldo marcava aprofitant una centrada xut de Benzema (19').

Però tot just quan s'estava arribant al descans, Messi ha rebut una pilota de Piqué –que se l'ha passat de taló– i ha superat Casillas amb un gran gol (44') que torna a donar avantatge al Barça. Abans, Pedro i Messi haurien pogut marcar abans, però Casillas, molt atent, ha refusat les dues pilotes a córner.

En la segona part, el Barça ha seguit dominant, si bé el Reial Madrid, que sabia que necessitava un gol per forçar la pròrroga i l'ha aconseguit. Al 36' de la segona part, Benzema, a la sortida d'un córner, ha fet l'empat a dos.

Posteriorment, s'ha produït al Camp Nou el debut de Cesc Fàbregas, que ha sortit substituint Pedro. I al final, Leo Messi ha aconseguit el gol del triomf, el que donava el primer títol de la temporada al Barça (87').

Repassa aquí com hem viscut el partit en directe.