BARÇA
Esports Barça 16/04/2011

Cristiano Ronaldo empata el partit, també de penal (1-1, segona part en joc)

L'àrbitre, Muñiz Fernández, ha xiulat dos penals, un a cada àrea. Ni Messi ni Cristiano Ronaldo han fallat (Messi ha marcat al 52' i Cristiano al 80') les penes màximes

Nuria García
2 min
Messi celebra mirant al cel el gol del Barça al Bernabéu.

BarcelonaJa roda la pilota al Santiago Bernabéu. El Barça i el Reial Madrid es veuen les cares en el primer dels quatre duels que jugaran en els propers dies. Pep Guardiola ha sortit amb tot al Bernabéu i, a més, ha inclòs Puyol a l'onze titular. El tècnic ha apostat per l'onze de gala i, a excepció del lesionat Abidal –juga Adriano en el seu lloc–, repeteix el mateix onze que ja va jugar contra els blancs al Camp Nou en el partit de la primera volta.

Amb la gespa tallada una mica alta, fet que ralentitza la circulació de la pilota, el Barça ha començat dominant el partit. El Reial Madrid li ha cedit la iniciativa i el control de la pilota i els blaugranes, en els primers minuts, tenen un 80% de possessió.

La primera ocasió clara del partit l'ha tingut Messi. Iniesta ha fet una excel·lent passada al davanter argentí i Messi ha intentat superar Casillas amb una vaselina, però el porter blanc ha aturat la pilota (19'). I al 27', Villa ha caigut dins l'àrea després que Casillas es tirés als seus peus per robar-li la pilota, però l'àrbitre no ha assenyalat penal. Ja tenim, doncs, la primera jugada polèmica del primer clàssic.

Els dos equips no han gaudit d'ocasions clares de gol. El Barça seguia tenint la pilota i el domini del matx, però no ha estat fins a les acaballes de la primera part quan Messi ha tingut en les seves botes novament el primer quan, després d'una bona combinació atacant, l'argentí ha entrat a l'àrea i ha xutat, tot i que forçat, i Casillas ha aturat la pilota. Just un minut més tard, Adriano ha salvat sobre la mateixa línia de gol una rematada de Cristiano Ronaldo.

En la segona meitat, el Reial Madrid ha gaudit d'una falta que Muñiz Fernández ha xiulat d'Adriano sobre Cristiano Ronaldo –molt dubtosa–. Cristiano ha agafat la responsabilitat, però ha estavellat la pilota al pal. I just un minut més tard, Albiol ha estat expulsat després de fer caure Villa dins l'àrea. Messi no ha perdonat la pena màxima i ha avançat els blaugranes en el marcador (52').

Al 58', Puyol s'ha retirat del terreny de joc en llitera després de patir una lesió muscular. Keita l'ha substituït i Sergio Busquets s'ha situat de central.

Quan quedaven deu minuts pel final, Alves ha comès penal sobre Marcelo i Cristiano Ronaldo ha aconseguit l'empat (80').

REIAL MADRID 1BARÇA 1Reial Madrid:

Casillas, Sergio Ramos, Albiol, Carvalho, Marcelo; Pepe, Khedira, Xabi Alonso (Adebayor 65'); Cristiano Ronaldo, Di María (Arbeloa 65') i Benzema (Özil 58').

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Puyol (Keita 58'), Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro (Afellay 65'), Villa i Messi.

Gols: 0-1 (52') Messi, de penal. 1-1 (80') Cristiano Ronaldo.

Àrbitre: Muñiz Fernández (col·legi asturià). Targetes grogues: a Adriano (8'), Piqué (26'), Marcelo (30'), Arbeloa (76'), Alves (79'), Valdés (81'), Xavi (92'). Targetes vermelles: directa a Albiol (51').

stats