BARÇA
Esports Barça 13/12/2010

Sandro Rosell: “Amb aquest acord aconseguim que la samarreta segueixi sent solidària”

El president blaugrana confessa que està “molt feliç” per l'acord, que apunta que és amb Qatar Sports Investment, empresa que ha cedit els drets a la Fundació Qatar

Nuria García
2 min
El president del Barça Sandro Rosell amb el vicepresident de Qatar Foundation Ahmad al Sulaiti, i el director de Qatar Sports Investment's Managing Saif Ali Al-Hajari.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Barça, Sandro Rosell; el vicepresident de la Fundació Qatar, Saif Ali Al-Hajari; Ahmad Al Sulaiti, representant de Qatar Sports Investment i Raquel Fernández, en nom d'Unicef, han presentat aquesta tarda l'acord del Barça amb la Fundació Qatar.

Rosell ha deixat clar, en primer lloc, que el club blaugrana ha signat aquest acord amb la Qatar Esports Investment, però que aquesta empresa ha cedit els drets de l'acord a la Fundació Qatar. “La imatge de la Fundació Qatar serà la que lluirà la nostra samarreta al pit. Aconseguim que la samarreta segueixi sent solidària”, ha afirmat Rosell, que s'ha mostrat “molt feliç” per l'acord, que ha titllat de “necessari”: “La part econòmica del club no la vam trobar massa bé i calia arribar a un acord com aquest. De moment, els ingressos serviran per tapar deutes”. Per reduir el deute que l'actual junta directiva afirma haver-se trobat, el dirigent blaugrana ha dit que només hi havia quatre opcions: apujar les quotes dels socis i els abonaments, vendre patrimoni, reduir despeses de manera dràstica o vendre màrqueting. “Nosaltres hem optat per l'última”, ha dit Rosell.

El president blaugrana, que creu que “la majoria de socis estaran contents per haver arribat a aquest acord perquè així el Barça serà una mica més fort” i ha precisat: “Si jo fos d'un equip rival, avui estaria preocupat. Estic convençut que el rival voldria el que estem fent aquí, no en tinc cap dubte”. Sobre la possibilitat de sotmetre a votació a l'assemblea de socis aquest acord, Rosell ha afirmat que no farà una votació, “però sí que entrarà dins l'ordre del dia per explicar-ho als socis”. A més, ha puntualitzat: “El que diu l'assemblea va a missa”. Rosell ha confirmat que el 23 de juliol passat es va vendre la seva empresa [BSM] i que “va ser després quan vam veure que la situació econòmica del club estava molt pitjor del que ens pensàvem i vam parlar amb la gent de Qatar per veure si ens podien ajudar”.

Respecte el disseny de la samarreta, Rosell ha dit que s'han de reunir totes les parts implicades –Nike, la Fundació Qatar, el Barça, la UEFA, la FIFA i la Lliga– per acabar de decidir-lo. “La nostra il·lusió és que els logos d'Unicef i la Fundació de Qatar surtin al pit”.

Per la seva banda, Ahmad Al Sulaiti, representant de Qatar Sports Investment, ha recordat que fa una setmana, Qatar feia història en aconseguir que el Mundial anés cap allà. “Ara seguim fent història en aconseguir un acord amb el Barça. Moltes entitats esportives s'han adreçat a nosaltres per arribar a un acord i, el que estem fent avui aquí és al lloc adequat, amb la gent adequada i en el moment adequat. Espero que aquesta col·laboració sigui beneficiosa per a tots”.

En nom de la Fundació Qatar ha parlat el seu vicepresident, Saif Ali Al-Hajari, que ha volgut deixar clar que l'entitat respecta “la cultura i la història del Futbol Club Barcelona. Tenim un valor compartit que és el respecte vers la història i la cultura, no som aquí per canviar res. La Fundació Qatar i el Barça tenen visions convergents”.

stats