Esports Barça 19/09/2012

Tello i Messi rescaten el Barça contra l'Spartak (3-2)

Dos gols de l'astre argentí capgiren un partit en què el Barça ha patit més del previst contra l'equip moscovita

D.r. Jover
Messi i Tello celebren un gol

BarcelonaEl Barça ha hagut de patir per superar l'Spartak de Moscou en el primer partit de la temporada a la Lliga de Campions. Cristian Tello, amb un gol i una assistència, i Leo Messi, amb dos gols, han estat els millors jugadors d'un partit que els blaugranes han vist perdut al minut 70. Amb aquest triomf, el Barça suma els primers tres punts de l'any a la Champions.

No ha estat el millor partit del Barça aquesta temporada. En el primer temps els blaugranes han gaudit del control del partit, com és habitual, però tot i gaudir d'ocasions no s'han acabat de trobar còmodes. Això ha afectat més Leo Messi, que no ha entrat gaire en joc en els primers 45 minuts. L'astre argentí ho ha intentat en jugades individuals i també buscant passades a l'espai, però sense èxit. A més, Gerard Piqué s'ha lesionat al minut 11 de partit i ha estat substituït per un Song que s'ha trobat fora de posició jugant com a defensa central.

El primer gol del Barça ha arribat al minut 13. Cristian Tello ha encarat el seu defensor i després de fer un driblatge cap a la dreta ha fet un gran xut al pal llarg de Dykan, que no ha pogut fer res per aturar la pilota. Amb l'1-0, els catalans han anat a buscar més gols, però l'Spartak s'ha defensat com ha pogut i li ha sortit bé. En el moment en què Emenike i Ari han buscat les pilotes a l'espai, el Barça ha patit. I qui més ha patit ha estat Song, que ha perdut la seva marca en més d'una ocasió i ha vist una targeta groga.

En una d'aquestes accions de contracop de l'Spartak ha arribat l'1-1. Emenike ha centrat des de la banda dreta de l'atac, Alves no ha aconseguit refusar i ha arribat l'empat, resultat amb què s'ha arribat al descans. En el segons temps, però, han passat moltes coses. Quan ningú s'ho esperava, l'Spartak de Moscou ha fet l'1-2 al minut 58, en una jugada que ha culminat Rómulo. Aleshores han estat les pors al públic del Camp Nou, que ha emmudit per moments.

Tito Vilanova ha arriscat i ha fet entrar Alexis Sánchez, que li ha canviat la cara al partit. El gran protagonista, però, ha estat Cristian Tello. El jove extrem de Sabadell s'ha inventat una jugada des de la banda i li ha donat fet el 2-2 (min. 71) a Leo Messi, que ha fet respirar l'estadi barcelonista. La remuntada l'ha culminat el mateix Messi al minut 80, quan ha rebut una centrada molt precisa d'Alexis Sánchez. El 3-2 final s'ha pogut veure ampliat amb diverses jugades a les acaballes del partit.

Fitxa tècnica:

3- Barça: Valdés; Alves (Alexis, 62') , Piqué (Song, 11'), Mascherano, Adriano; Busquets, Xavi, Cesc; Pedro, Messi i Tello (Villa, 74').

2- Spartak de Moscou: Dykan; Insaurralde, E. Kombarov, Suchy, Kiril Kombarov (Makeev, 46'), Rafael Carioca; McGeady, Källström (Jurado, 78'), Rómulo, Ari (Szyuba, 83'); Emenike

Gols: 1-0 Tello (13'), 1-1 Alves p.p (30'), 1-2 Rómulo (58'), 2-2 Messi (71'), 3-2 Messi (80')

Targetes: K. Kombarov (31'), Song (33'), Kallstrom (42'), Emenike (44'), Rómulo (75'), Suchy (77')

Incidències: 73.580 espectadors al Camp Nou. Jornada 1 de la Lliga de Campions.