BARÇA
Esports Barça 02/10/2011

El Barça busca el seu primer triomf com a visitant contra un Sporting desesperat

El Barça, sense Cesc, Alexis, Iniesta i Afellay, viatja a Gijón per enfrontar-se a l'Sporting, que ha sumat només un punt en les cinc primeres jornades de Lliga

Efe
3 min

BarcelonaDesprés dels empats a Sant Sebastià i a València, el Barça, sense el lesionat d'última hora Cesc Fàbregas, buscarà al Molinón la seva primera victòria com a visitant a la Lliga contra un necessitat Sporting, que ha sumat un punt en les cinc primeres jornades.

L'entrenador local Manolo Preciado ha recordat aquesta setmana que la temporada passada el Barça va arribar al Molinón després de guanyar els seus últims 16 partits fora de casa i allà "no va passar de l'empat". Pep Guardiola, entrenador del Barça, estava pendent de l'evolució de Carles Puyol, que a Minsk ha patit una contusió intercostal en la golejada del campió de la Champions davant el BATE Borisov (5-0), encara que el capità ha entrat a la llista de convocats.

Qui sí que està totalment recuperat és Gerard Piqué. El central no ha tingut sort amb les lesions i ha protagonitzat una pretemporada particular.

Piqué ha hagut d'accelerar en solitari per posar-se a to després de superar uns problemes musculars al soli i posteriorment un trencament al bessó de la cama esquerra. Una vegada recuperat, Piqué podria ocupar un lloc en l'eix defensiu si Puyol no està al cent per cent.

En tot cas, la presència d'un o d'un altre dependrà del sistema tàctic que ordeni Guardiola. Abonat en alguns partits al 3-4-3, el Barça ha demostrat una evolució en el seu joc a partir del fitxatge de Cesc Fàbregas, que permet equilibrar en la medul·lar i desequilibrar en atac.

No obstant això, per una lesió en l'últim entrenament, Cesc Fàbregas s'ha fet un trencament fibril·lar al terç distal del bíceps femoral de la cama dreta que l'ha deixat fora de combat per a les tres pròximes. Cesc no havia jugat d'inici a Minsk, com tampoc Sergio Busquets, que segurament tornarà a l'equip davant un equip com l'Sporting, que viu una complicada situació amb un empat i quatre derrotes en cinc partits.

En tot cas, el sistema tàctic de Guardiola és el que determinarà l'alineació. El tècnic del Barça ha alternat partits amb un dibuix format per tres defenses (Atlètic de Madrid) i altres amb un clàssic 4-3-3 (BATE Borisov). En aquests dos últims casos el resultat ha estat el mateix: 5-0.

A l'Sporting, Manolo Preciado ha treballat durant tota la setmana amb un equip molt semblant al qual va jugar la segona part davant el Racing de Santander, amb la presència del jove Nacho Cases al centre del camp, cosa que dóna més mobilitat i velocitat al joc, mentre que Oscar Trejo sembla l'elegit per jugar per la dreta en lloc del lesionat Nacho Novo.

La polivalència de Trejo i Miguel de las Cuevas motivarà que els dos jugadors s'intercanviïn posicions nombroses vegades al llarg del partit, ja que tots dos semblen rendir més quan juguen de mitjapunta que quan ho fan per les bandes, però l'absència de jugadors específics per a aquesta posició a la plantilla sportinguista fa que Preciado hagi de recórrer a ells.

L'únic dubte que sembla existir en aquests moments és al centre del camp, on Sergio Álvarez i Rivera es juguen un lloc. Ajuntar les línies, ser molt solidari i estar concentrat els 90 minuts són les fórmules que va apuntar el tècnic per intentar treure un resultat positiu davant el que per a moltes persones, Preciado inclòs, és el millor equip del món en aquests moments.

Un dels més grans perills és la presència de David Villa, que sempre marca davant el seu exequip. Així ho va fer la temporada passada, quan una genialitat seva va evitar que el Barça sortís derrotat del Molinón.

El Barça és el club que més gols ha marcat a l'Sporting en les 40 campanyes en les quals tots dos han coincidit a Primera divisió, 165, si bé al Molinón el balanç és de 16 victòries per a l'Sporting, 12 per al Barça i 12 empats.

stats