BARÇA
Esports Barça 12/02/2011

El Barça busca un nou rècord a El Molinón, on va començar tot

El Barça dels rècords pot sumar al Molinón la seva dissetena victòria consecutiva a la Lliga, igualant la fita que va aconseguir l'Inter de Mancini

Redacció
3 min
Andrés Iniesta i Leo Messi celebren un gol amb Villa.

BarcelonaEl Barça dels rècords té una bona ocasió per continuar fent història al Molinón contra l'Sporting i igualar ara el rècord de victòries d'una de les principals lligues europees, en aquest cas la italiana que data de la temporada 2006-07, quan l'inter de Milà va aconseguir-ne disset d'una tacada.

Tot i que encara queda lluny el rècord absolut que està a poder del Celtic Glasgow, que en la campanya 2003-04 va aconseguir 25 victòries seguides, el Barça pot donar demà un nou pas en un camp que es li dóna bé i on va començar, al setembre de 2008, la llegenda de l'equip del triplet amb una victòria per 1-6. Aquell va ser el punt de partida per a un equip que va arribar a la cita amb un punt en dos partits, al començament de l'etapa de Pep Guardiola com a entrenador. Aquella golejada va ser el punt d'inflexió. Després d'aquell partit, els resultats positius es van transformar en vuit títols.

En l'àmbit esportiu, Guardiola ha de decidir si alinea el seu equip titular o es decideix per reservar alguns efectius amb vistes al partit d'anada dels vuitens de final de la Champions que el seu equip jugarà dimecres que ve a Londres contra l'Arsenal.

De l'onze titular faltarà Carles Puyol. El capità barcelonista, afectat d'una tendinopatia en el vast extern del genoll esquerre, va haver de retirar-se al descans del partit de la lliga contra el Racing de Santander (22 gener) i des d'aleshores no ha jugat. S'ha perdut els dos partits de Copa del Rei davant de l'Almeria i els partits de la Lliga contra l'Hèrcules i l'Atlètic de Madrid i també estarà absent a Gijón. El dubte radica en si podrà estar disponible per jugar davant els 'gunners'.

Les rotacions podrien afectar a la defensa i al centre del camp. Sense Puyol, Abidal té tots els números per repetir com a central al costat de Gerard Piqué i Alves és segur com a lateral dret. Per l'esquerra, Maxwell podria tenir la seva oportunitat.

Altres jugadors com Mascherano o Keita també poden ser titulars. L'argentí, per donar-li uns minuts de descans a Sergio Busquets i Keita, per fer descansar Iniesta.

L'entrenador de l'Sporting Manolo Preciado oculta les seves intencions per rebre el Barça ja que al llarg de la setmana va treballar amb dos equips radicalment diferents tant en el sistema com en homes i avui s'ha limitat a manifestar que vol esperar a demà abans de decidir per un d'ells.

Preciado té dues baixes segures, les de Lora i Gregroy per sanció, i està pendent de l'evolució del migcampista Sebastian Eguren, que vol jugar, encara que els serveis mèdics no estan gaire convençuts que ho faci ja que no està totalment recuperat de la subluxació d'espatlla que va patir la passada jornada a San Mamés.

Depenent de la presència o no d'Eguren Preciado podria limitar-se a substituir els sancionats per Sastre i Botía mantenint la resta de l'equip o decantar-se per la tornada al sistema del 4-4-2 i donant entrada a l'equip inicial a homes com Carmel, Nacho Novo i André Castro.

En l'últim entrenament va treballar amb un equip format per Cuéllar, Sastre, Botía, Iván Hernández, José Ángel, André castro, Nacho Cases, Carmelo, Nacho Novo, Diego Castro i Barral i després va retirar a aquests dos últims perquè entressin De las Cuevas i Bilic.

El Molinón registrarà l'entrada més gran de la temporada i l'Sporting considera que s'esgotaran les entrades, cosa que succeiria per primera vegada des de l'ampliació de l'aforament en 5.000 localitats fins a superar les 29.000.

stats