Futbol Femení
Esports Barça 30/11/2013

El Barça femení supera el València per la mínima i segueix dominant la classificació

Un solitari gol de Sonia a la mitja hora de joc ha donat els tres punts a l'equip de Xavi Llorens. La pitjor notícia, una lesió al genoll de Vicky

Arantxa intenta una rematada en un córner en el València-Barça

BarcelonaDesprés de tombar l'Athletic a Lezama, la visita a Paterna era el següent i complicat pas del Barça femení en la Lliga, i l'equip de Xavi Llorens ho ha resolt amb solvència, tot i que per la mínima (0-1). Un solitari gol de Sonia al minut 27, després de resoldre amb una suau vaselina un refús de la portera Mariajo després d'un córner, ha servit a les blaugranes per derrotar un combatiu València, segon classificat i una de les revelacions del campionat. Les blaugranes consoliden el seu lideratge amb 28 punts, amb més de sis d'avantatge sobre els seus perseguidors, a l'espera del que passi diumenge entre l'Athletic i l'Atlètic de Madrid, tercer i quart amb 21 i 20 punts, respectivament.

El combinat xe, a base d'esforç defensiu i treball solidari de cobertures, ha posat en dificultats el Barça, que ha apostat pel seu onze de gala malgrat venir d'una setmana de compromisos internacionals. Les blaugranes han portat el pes del partit, intentant-ho sobretot des de les bandes i amb xuts llunyans, però no sempre han trobat espais entre l'ordenada defensa valenciana. La forta pressió local i la fatiga acumulada, que ha anat fent minvar el protagonisme de Corredera i Sonia amb el pas dels minuts, ha deixat en mans d'Alexia per la dreta i Vicky pel centre tota la màgia barcelonista. Un remat de cap de Gio, desviat, i un xut al pal de Mary Paz poc abans del descans, després d'una assistència de Monforte, haurien pogut posar l'1-1 al marcador.

Però el gol local no ha arribat i només l'empenta final ha semblat dibuixar-lo en un segon temps menys animat i de control blaugrana. A pocs minuts del final, Vicky s'ha lesionat en un xoc amb Arantxa al genoll, tot i que ella mateixa ha explicat poc després del matx que el problema "no és greu".

Aquest dissabte també s'ha jugat el Sevilla - Transportes Alcaine, amb victòria andalusa per 2 a 1. La resta de partits de la jornada es completaran diumenge: