BARÇA
Esports Barça 19/10/2011

El Barça guanya però pateix més del compte per superar el Viktoria Plzen (2-0)

Iniesta ha aconseguit obrir la llauna en els primers minuts del partit després d'una gran jugada de combinació amb Messi i, a les acaballes, Villa ha fet el segon

N. García
2 min
Els jugadors del Barça celebren el gol d'Iniesta.

BarcelonaREPASSA LA CRÒNICA MINUT A MINUT DEL PARTIT

El Barça ha patit més del compte per superar el Viktoria Plzen. Els de Guardiola han controlat pràcticament tot el partit, però no han estat massa fins en la finalització. Els txecs han arribat als últims 10 minuts amb opcions i el seu tècnic ha intentat donar la sorpresa i treure un punt del Camp Nou amb pilotes llargues, però el Barça, a vuit minuts pel final, ha aconseguit el gol de la tranquil·litat.

Els blaugranes han començat controlant el partit i han dominat el joc en tots els sentits. Així, ben aviat ha arribat el primer gol d'Iniesta. Després d'una bonica combinació entre Iniesta i Messi, l'argentí li ha deixat la pilota al manxec que, dins de l'àrea, ha fet un subtil dribling per deixar enrere el defensa i ha xutat a porteria (10'). De fet, jugades com aquestes han provocat que el Camp Nou ovacionés Iniesta, corejant el seu nom.

Messi podria haver fet el segon abans de la mitja hora de joc, però la seva rematada, després d'una gran jugada, ha tocat per fora la xarxa. I a més, abans l'àrbitre tampoc ha vist un penal dels defenses del Viktoria Plzen sobre el davanter argentí. Villa i Pedro també han tingut les seves opcions, però cap d'ells ha estat encertat. Fins i tot Iniesta, des de fora de l'àrea, també ho ha intentat, però la pilota ha sortit desviada a la dreta de la porteria de Cech (40').

La primera part s'ha acabat amb una pilota estavellada al pal de Leo Messi, que també ha volgut fer el segon del partit.

El ritme del partit i la possessió no ha canviat després del pas pels vestidors. El Barça ha seguit dominant i tenint ocasions per ampliar el marcador. De fet, Messi ha seguit fent jugades de les seves, deixant enrere els defenses i fent les delícies dels espectadors, però ha tornat a topar amb el pal (59'). El Viktoria ha tingut la seva ocasió després d'un malentès entre Alves i Valdés que aprop ha estat d'aprofitar Duris.

El gol se li ha resistit a Messi, que buscava el seu 40è gol a la Lliga de Campions. I és que aquest dimecres ha tingut moltíssimes ocasions, però l'argentí no ha estat fi en la finalització.

De fet, el segon gol, obra de Villa, ha vingut precedit d'un altre intent de Messi, a qui podrien haver fet un altre penal. Tot i això, la pilota ha quedat sense amo a l'àrea i Villa, que venia des del darrere, ha aprofitat per fer el segon (82').

BARÇA 2

VIKTORIA PLZEN 0

Barça: Valdés; Alves, Mascherano, Abidal, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta (Keita 84'); Messi, Villa (Cuenca 87') i Pedro.

Viktoria Plzen: Cech; Rajtoral, Cisovsky, Bystron, Limbersky; Jiracek, Horvath; Pilar (Fillo 74'), Kolar, Petrzela (Darida 85'); Bakos (Duris 57').

Gols: 1-0 (10') Iniesta. 2-0 (82') Villa.

Àrbitre: Aleksandar Stavrev (Macedònia). Targetes grogues: cap.

stats