BARÇA
Esports Barça 30/04/2013

Tito Vilanova: "Si caiem, hem de caure bé i intentar-ho fins al final"

El tècnic del Barça no vol carregar "tota la pressió" sobre la figura de Leo Messi, tot i que admet que l'argentí "té coses a dir" en un partit d'aquest nivell

Albert Llimós
2 min

Sant Joan DespíAmb un perfil menys efusiu que Gerard Piqué, el tècnic del Barça, Tito Vilanova, confia a poder competir contra el Bayern, fet que no va succeir a l'Allianz Arena. La fórmula per tenir una escletxa per a la remuntada, segons el tècnic, és fer "gols a base del joc, hem de seguir fent el que hem fet fins ara". Fins al punt que l'entrenador no es marca cap objectiu de gols durant els primers 45 minuts. "No és necessari marcar dos gols a la primera part, el Bayern només en va fer un".

El tècnic del Barça ha dit que el Barça ha d'intentar superar l'eliminatòria "per respecte al públic", però també "a l'equip, pel que ha fet durant aquests anys. Tenim l'obligació de fer millor partit que l'altre dia, després el joc i els minuts decidiran". Tito vol que la imatge de dimecres sigui millor que la que va donar el conjunt català a l'Allianz Arena. "Si caiem, hem de caure bé i intentar-ho fins al final".

El tècnic ha descartat la presència de Javier Mascherano en el compromís del Camp Nou. L'aparició de Sergio Busquets, en canvi, tot i que sembla garantitzada, dependrà de l'entrenament d'aquesta tarda a la ciutat esportiva.

Un que hi serà segur és Leo Messi. Tito Vilanova ha admès que com "millor estigui Messi més possibilitats tenim per passar". El tècnic, però, no vol "passar tota la pressió" a l'argentí. El que ha de fer l'equip és "ajudar, tot i que un jugador del seu nivell en una eliminatòria d'aquest tipus té coses a dir".

Vilanova espera que el Camp Nou sigui decisiu per ajudar l'equip a donar la volta al 4 a 0 de l'Allianz Arena. Segons Vilanova, el Camp Nou ha d'intentar fer el mateix que van aconseguir "el Bayern i el Borussia", equips que "van crear un ambient extraordinari. Esperem que la gent ens ajudi. Nosaltres intentarem posar-hi de la nostra part, no podem sempre demanar".

L'entrenador empordanès ha reiterat, com ja va dir abans d'enfrontar-se a l'Athletic, que el resultat de l'anada no reflecteix el que va passar. "Ahir (dilluns) vaig repassar el partit i no vam merèixer perdre per aquest resultat". Vilanova ha defensat les estadístiques del seu conjunt aquesta temporada, ha admès que s'han de "corregir" coses per "encaixar menys gols, però també és veritat que n'hem marcat molts".

stats