Esports Barça 29/08/2012

El Barça pot aixecar el primer títol al Bernabéu des de la Copa del Rei del 1997

Els de Tito Vilanova jugaran la tornada de la Supercopa amb un 3-2 a favor contra el Reial Madrid (22.30 h, TV3 i La 1)

Natalia Arroyo
2 min
El penal sobre Iniesta del partit d'anada de la Supercopa, Barça-Madrid, al Camp Nou / PERE VIRGILI

BarcelonaLa d'avui és una oportunitat única i molt difícil de repetir: convertir-se en campió davant el Reial Madrid al seu estadi. La tornada de la Supercopa d'Espanya d'aquesta nit (22.30 h, TV3 i La 1) serà la quarta ocasió en què Barça i Reial Madrid es disputaran un títol al Santiago Bernabéu i, en cas de guanyar l'equip de Vilanova, seria només la segona vegada en la història del club que per la megafonia de l'estadi blanc sonés l'himne blaugrana amb l'etern rival derrotat sobre la gespa.

La primera, la famosa 'final de les ampolles', de l'any 68. Al llarg dels anys l'himne ha sonat en vuit ocasions més per acompanyar la volta d'honor blaugrana al Bernabéu, però no contra el Madrid.

És una final i viatgen tots

El tècnic del Barça viatjarà a Madrid amb tots els jugadors disponibles −incloent-hi Carles Puyol, tot i la fractura al pòmul− i només es quedaran a Barcelona Muniesa. lesionat, i Abidal, encara convalescent.

El Reial Madrid, a diferència de l'anada, que va decidir viatjar el mateix dia de partit, va canviar els plans i va concentrar-se ja des de la tarda d'ahir dimarts a l'hotel, en un gest que contrasta amb l'aparent indiferència amb què José Mourinho assegurava que afronta aquest duel contra el Barça.

L'entrenador portuguès podrà alinear en defensa Pepe, un cop recuperat del traumatisme cranioencefàlic que va patir contra el València, i fins i tot podria fer debutar el flamant fitxatge blanc, Luka Modric, que ja va exercitar-se ahir a Valdebebas amb els seus nous companys.

L'objectiu dels blancs és doble. D'una banda, impedir que el Barça aixequi la seva quarta Supercopa d'Espanya consecutiva i ampliï a onze trofeus el seu palmarès −tres més que el Madrid, que en té 8−. De l'altra, que l'equip de Vilanova no guanyi a l'estadi blanc i es repeteixi l'escena de l'última gran nit blaugrana al Santiago Bernabéu.

stats