BARÇA
Esports Barça 06/09/2011

Jordi Moix: “L'Ajuntament i la Generalitat retiraran el pla per requalificar el Mini quan el club presenti una nova proposta”

El directiu del Barça responsable de patrimoni parla del nou Palau i diu que el club hi invertirà uns 75 milions d'euros i que el tindran llest cap al final del mandat

Redacció
2 min

BarcelonaEl directiu de l'àrea econòmica i estratègica del Barça responsable de patrimoni, Jordi Moix, ha fet balanç aquest dimarts de l'àrea patrimonial del club blaugrana. Moix ha parlat de l'aturada de la requalificació dels terrenys del Miniestadi, de la remodelació del Camp Nou i de la construcció del nou Palau.

"L'Ajuntament i la Generalitat retiraran el pla per requalificar el Mini quan el club presenti una nova proposta", ha afirmat Moix, després d'apuntar que la junta ha aconseguit la suspensió de l'aprovació definitiva del plantejament dels terrenys que el Barça té a les Corts, i n'ha explicat els motius: "Al final de la requalificació, el club s'hauria quedat amb la meitat d'hectàrees i, en la millor de les hipòtesis, amb un rendiment d'entre 50 i 75 milions d'euros".

A més, també ha parlat sobre la futura remodelació i possible ampliació del Camp Nou. "La possibilitat d'ampliació seria de 10.000 seients. Hem de valorar si té sentit o no fer-ho", ha comentat Moix, que en tot cas ha assegurat que el que es vol és fer "una remodelació sostenible, pensant en els socis, amb l'objectiu d'obtenir un millor rendiment". Sobre el Camp Nou, el club té clar que no bellugarà l'estadi de Barcelona ni de les Corts.

També s'ha parlat de la creació de l'Espai Barça. "L'objectiu és obrir-lo a la ciutat i fer-lo permeable amb el barri de les Corts". Moix ha apuntat que en aquest espai hi haurà "l'hotel del Barça, una sala de convencions, un gimnàs, un auditori, una botiga...". La intenció del club, segons ha dit el directiu, és buscar inversions externes per desenvolupar aquest espai sense interferir en els recursos ordinaris del club.

El nou Palau també ha sigut un altre dels punts que han sortit en la roda de premsa de balanç. "Ara treballem amb la viabilitat del nou palau. La inversió no baixarà dels 75 milions euros. Trigarem entre dos anys i mig i tres", ha dit Moix, que ha apuntat que el nou Palau no estarà llest fins a finals del mandat i que serà llavors quan es comenci a construir l'Espai Barça. Moix ha assegurat que el club ha arribat a un acord amb l'Eurolliga pel qual el Barça es compromet a tenir-los informats de l'evolució del projecte del nou Palau. El directiu ha dit que han descartat haver d'anar a jugar al Palau Sant Jordi. "Les seccions han de jugar al Palau, a casa nostra", ha dit Moix, que ha reconegut que la junta no descarta "posar un nom comercial al nou palau".

Sobre els terrenys de la ciutat esportiva, Moix ha afirmat que s'estan acabant les obres de l'edifici que acollirà els serveis mèdics i les oficines dels tècnics de futbol i que s'ha aconseguit recuperar una parcel·la annexa que havia venut l'anterior junta. Moix ha desvelat que el cost de la construcció de la nova Masia ha sigut de 8,8 milions d'euros.

Sobre els terrenys que el club té a Can Rigal i a Viladecans, Moix ha afirmat que, pel que fa als primers, el club té l'objectiu de posar en valor aquest actiu sense que afecti els comptes del club i, sobre els segons, el club estudia impulsar una estratègia sostenible per posar en rendiment els drets del Barça i que aquests es podrien reubicar fora d'aquests terrenys, tot i que ara per ara s'està començant a parlar amb els ajuntaments implicats.

stats