Barça
Esports Barça 12/05/2011

Més eufòria que amb el triplet

El viatge de tornada de l'expedició del Barça va ser un alliberament per a uns jugadors que van celebrar la tercera Lliga com si fos la primera

Albert Solé
3 min

BarcelonaDesprés que el Barça certifiqués un nou títol de Lliga, el que va passar dins dels vestidors de l'estadi del Llevant només ho saben els jugadors, el cos tècnic i els directius, encara que ens ho podem imaginar. El que és segur és que ningú es va dutxar com passa sempre després d'un partit -tots els jugadors van sortir amb els pantalons verds amb què havien jugat el partit-, però sí que molts van sortir xops. Alguns van atendre la premsa, els de sempre, i en les seves paraules de lògica eufòria, hi havia aquell punt de ressentiment cap a la pressió -i mentides- que han hagut de suportar durant els nou mesos de competició. Potser per aquest motiu la celebració va ser més expansiva que altres vegades, fins i tot més que amb el triplet. Els jugadors es van alliberar, i tenien el permís del tècnic. "Ara toca sopar, ballar i organitzar festes per celebrar-ho", va dir Guardiola.

De l'estadi Ciutat de València van pujar a l'autocar que els havia de portar a l'aeroport. Expliquen que aquell autocar haurà de passar aquest dijous per la tapisseria perquè el cava va deixar els seients ben xops. I de l'autocar a l'avió, on es van veure com de contents i feliços estaven els jugadors. Els càntics de la plantilla, amb els tres argentins, Pinto i Piqué com a líders, de "campions, campions", "Barça, Barça", van anar combinats amb cops a les parets de l'àvió, cosa que va provocar que el pilot els hagués de demanar calma, com es pot sentir en el vídeo adjunt. El silenci va durar uns instants, el que va tardar l'avió en enlairar-se, i un cop al cel, cinturons descordats, i festa un altre cop.

Els jugadors cantaven i ballaven com si fossin aficionats, la gran majoria són culers des de be petits i això es nota. De fet, els crits i càntics dels pocs aficionats que van tenir el privilegi de volar amb la plantilla i els periodistes, no es diferenciaven gaire dels mateixos futbolistes. Tots units feien força. En ple vol va haver-hi un moment de pausa quan el president Sandro Rosell, el tècnic Pep Guardiola, el director esportiu Andoni Zubizarreta i el capità Carles Puyol, van fer el brindis oficial perquè els fotògrafs i els càmares de televisió poguessin immortalitzar el moment. Només va ser un moment ja que de seguida van tornar els cops a les parets. Fins i tot quan el pilot va demanar que tothom s'assegués i es calmés un altre cop per aterrar al Prat, alguns jugadors no li van fer cas i van fer una petita rotllana al passadís abraçats, saltant i cridant.

Un cop a terra, la festa va seguir a la jardinera -l'autobús que porta de l'avió a la terminal- on els jugadors van posar a prova els amortidors. De l'aeroport van tornar al Camp Nou amb un altre autocar a recollir els seus cotxes. Segons ha explicat aquest matí el periodista Jordi Basté a RAC1, els jugadors no van tornar a casa, sinó que se'n van anar a seguir la celebració a la discoteca Bikini de Barcelona, tots encara amb els pantalons verds amb què van aconseguir el punt que els feia campions de Lliga fins a altes hores de la nit, tot i que aquest dijous a les 12.30 tenen entrenament. I divendres, la festa continua amb la rua i la festa al Camp Nou amb els aficionats.

stats