BARÇA
Esports Barça 24/07/2011

El Barça concreta agenda als EUA pendent d'una recepció a la Casa Blanca

El Barça i la seva Fundació duran a terme actes solidaris amb la Fundació Gates, la Pies Descalzos (Shakira), UNICEF i el Banco Interamericano de Desarrollo (BID)

Efe
2 min
Un primer tast insípid

BarcelonaEl Barça i la seva Fundació duran a terme actes solidaris amb la Fundació Gates, la Pies Descalzos (Shakira), UNICEF i el Banco Interamericano de Desarrollo (BID) durant la seva gira nord-americana que tindrà lloc entre finals de juliol i la primera setmana d'agost, tot i que està pendent de confirmació una recepció a la Casa Blanca per part del president nord-americà Barack Obama.

Aquesta última activitat és la que centra bona part de l'interès institucional de la gira, encara que segons ha informat un portaveu barcelonista "no està confirmada" i únicament està prevista, de moment, una visita guiada a la Casa Blanca.

La visita es realitzarà el 3 d'agost, però es desconeix si inclouria una recepció amb el president Obama. Per si de cas, l'argentí Leo Messi, que aquells dies estarà de vacances, podria avançar el seu retorn davant l'interès del president nord-americà a conèixer-lo. I és que a finals de juny, quan Obama va rebre una samarreta amb el número deu del Colorado Rapids com a campió Major League Soccer (MLS), el president nord-americà es va comparar amb l'estrella argentina. "És el número del líder de l'equip", li van dir a Obama els directius del Colorado. "És clar, sóc com Messi. Estem pràcticament al mateix nivell", va dir el president nord-americà en recollir la samarreta amb el número deu.

La resta de l'agenda que el Barça i la seva Fundació sí que està totalment tancada. El 28 de juliol, a Washington DC, està previst un acte amb la Fundació Bill & Melinda Gates amb la presència de l'entrenador, Pep Guardiola, i del president, Sandro Rosell. L'esmentada Fundació treballa "per fomentar models de vida saludables i productius".

L'endemà, el 30 de juliol i també a Washington, es durà a terme una trobada entre Rosell i el president del Banco Interamericano de Desarrollo, Luis Alberto Moreno, per avaluar els primers passos del projecte comú desenvolupat a les faveles de Rio de Janeiro que va ser presentat el passat mes d'abril.

El 31 de juliol està previst un acte amb el 'Celebrity Soccer Challenge', en què Mia Hamm, ambaixadora del Barça als Estats Units, liderarà un partit benèfic en el qual participaran també representants del club.

L'endemà, 1 d'agost, ja a Miami, la Fundació del Barça i la Fundació Pies Descalzos, que té com a fundadora la cantant colombiana Shakira, signaran un acord i es donaran a conèixer una sèrie d'iniciatives referents al foment de l'educació.

El 3 d'agost és la data reservada per a la visita a la Casa Blanca i l'eventual recepció amb el president nord-americà i el 5 d'agost, a Dallas, es produirà una trobada amb UNICEF. Segons ha informat el club blaugrana es tracta d'un acte per reforçar "el compromís d'ambdues parts" en l'aliança signada fa cinc anys.

A l'agenda esportiva figuren tres partits. El primer, una reedició de l'última final de la Champions contra el Manchester United, que es jugarà el 30 de juliol al FedEx Field de Landover (Washington DC). Posteriorment, l'equip de Pep Guardiola jugarà el 3 d'agost a Miami (Sun Life Stadium) davant el Chivas de Guadalajara mexicà, i el 6 d'agost a Dallas s'enfrontarà al Club Amèrica, també mexicà, al Cowboys Stadium d'Arlington.

stats