Publicitat
Publicitat

BARÇA

El Barça elabora un pressupost comptant que seguirà jugant la Lliga

El club assegura que "cap" espònsor ha amenaçat amb deixar el club en cas d'independència

El Barça ha presentat aquest migdia el pressupost per a la temporada 2017/18, que s'haurà d'aprovar el proper 21 d'octubre en l'assemblea de compromissaris. Un pressupost elaborat tenint en compte que el club seguirà jugant la Lliga, tot i l'actualitat política i una eventual independència de Catalunya.

"El pressupost està fet suposant que seguirem jugant a la Lliga. El Barça vol continuar jugant els partits i continuarà jugant a la Lliga", ha dit Òscar Grau. El director executiu ha estat encarregat de presentar el pressupost, que contempla un rècord d'ingressos (897 milions), entre altres coses, per la venda de Neymar.

El debat sobre la independència de Catalunya ha centrat també la conferència de Grau, que estava acompanyat d'Enric Tombas, el tresorer del club. Grau no ha volgut entrar en suposicions, però ha insistit que el club és fort a nivell econòmic i ha donat a entendre que està preparat. En qualsevol cas, i sobre l'àrea de màrqueting, ha assegurat que "cap" patrocinador ha amenaçat amb deixar el Barça si finalment es declara la independència.

L'objectiu dels 1.000 milions

A nivell de pressupostos, el Barça arribarà als 897 milions d'ingressos. "La xifra ens acosta a l'objectiu dels 1.000 milions, tot i que també sabem tots com es va arribar a aquesta xifra", ha comentat Grau. La partida que més creix és la dels ingressos per venda de futbolistes, i en concret, per Neymar, que suposa 198 milions de beneficis al compte de resultats (els 222 de la clàusula de rescissió menys les amortitzacions pendents).

En la resta de partides, el Barça confia créixer en l'àrea de màrqueting (dels 264 milions d'enguany als 300 pressupostats) i 'ticketing' (dels 175 actuals als 195 previstos). La part corresponent als drets televisius, de 178 a 186, mentre que en l'apartat de socis es mantenen els 18 milions d'ingressos. En aquests apartats, Grau ha assegurat que la marxa de Neymar o el fet que no s'hagués guanyat la Lliga la temporada passada no té impacte en els pressupostos ni en la marca Barça. L'únic que s'ha perdut són uns patrocinadors regionals del Brasil que suposen "un percentatge mínim" en la tresoreria.

L'objectiu, per tant, segueix sent tenir una xifra d'ingressos "sostenible" que no depengui dels resultats d'una temporada. "Que el que aquest any ha estat extraordinari acabi sent habitual".

Coutinho, fitxable

De cara a aquesta temporada, Grau ha assegurat que el club pot fer front a un hipotètic fitxatge de Coutinho, al mercat d'hivern, però que el Barça "serà estricte i sostenible". Això vol dir que, si es donés el cas, es "buscarien nous ingressos" o "es podria fer alguna venda abans d'acabar l'exercici econòmic". El compromís de Grau i de la directiva és tancar l'any financer amb números positius.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT