COPA DEL REI
Esports Barça 16/12/2014

El Barça es llepa les ferides contra un Osca que planta cara malgrat la golejada (8-1)

Luis Enrique ha apostat per un equip poc habitual, que ha sentenciat a la primera meitat amb cinc gols i un 'hat-trick' de Pedro

Munir i Pedro celebren un gol del Barça / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

BarcelonaEl Barça ha fet més que bons els pronòstics i s'ha classificat per als vuitens de final de la Copa del Rei. L'Osca, valent però molt inferior, no ha estat rival per un equip que, malgrat jugar amb molts suplents, ha deixat sentenciat el partit amb cinc gols a la primera meitat i un 'hat-trick' de Pedro (8-1).

L'eliminatòria ja havia quedat resolta a l'anada, amb un 0-4 que deixava clar dues coses. D'entrada, la diferència de nivell entre un candidat a la Champions i un rival que aspira a pujar a la Segona A. I de l'altra, que els jugadors es prenien la competició amb seriositat.

L'entrenador, com és habitual en aquest tipus de partits, ha aprofitat per fer canvis a l'equip. El primer ha estat l'entrada de Masip, que ha debutat com a porter del primer equip del Barça en partit oficial. La notícia, però, estava en el lateral dret, que ha estat per a Martín Montoya. El futbolista, que podria deixar el club aquest hivern, no compta per a Luis Enrique i aquest dimarts podria haver disputat els últims minuts amb la samarreta blaugrana. Malgrat això, el futbolista ha completat un bon partit, sobretot als darrers minuts de la primera meitat i al segon temps, quan ha jugat al lateral dret: ha estat segur en defensa i profund en les arribades. Fins i tot ha estat a punt de marcar, però la rematada forçada ha tocat al lateral de l'àrea.

Sergi Roberto, que tampoc té gaires minuts al primer equip, i Sergi Samper, futbolista del B, també han entrat a l'onze titular. Mentre que Douglas (que ha actuat sense pena ni glòria i en algunes accions individuals ha aixecat les suspicàcies del públic) i Sandro han entrat a l'inici del segon temps. Després ho ha fet Adama, per un Munir que no ha estat gaire afortunat.

El partit només ha durat vint minuts, els que ha tardat Pedro a fer el primer gol. Fins aleshores, l'Osca havia estat valent i, per mitjà d'Esnaider, ha tingut dues bones ocasions per avançar-se. Els cops de cap han anat fora o han tocat al pal. En canvi, a la primera arribada blaugrana la pilota ha acabat al fons de la porteria.

La diana ha fos l'Osca, que ha vist com no podia evitar la golejada. Un 'hat-trick' de Pedro, una diana d'Iniesta i un altre gol de Sergi Roberto han situat el 5-0 al descans. A la represa el partit ha baixat una mica d'intensitat, però igualment el Barça ha estat superior. Adriano (que s'ha situat a l'extrem) ha fet el sisè. Adama, amb una jugada marca de la casa, al més pur estil Leo Messi, ha fet el setè. I Sandro el vuitè. L'Osca, de la seva banda, ha pogut fer el gol de l'honor a la sortida d'un córner amb una rematada de Carlos David.

El rival de vuitens sortirà de l'eliminatòria entre l'Elx i el Valladolid, que a l'anada va acabar amb empat a zero. El partit es disputa el dijous (20 h).