Esports Barça 03/05/2011

El Barça arriba a la seva 7a final de la Champions

Els blaugranes han aixecat tres vegades la Champions (Wembley'92, París'06 i Roma'09) i han estat tres vegades subcampions (Berna'61, Sevilla'86 i Atenes'94)

Alegria blaugrana després del primer gol.

BarcelonaEl Barça s'ha classificat per la seva setena final de la Champions de la història, just l'any que es compleix mig segle de la primera participació, a Berna, el 1961. En les sis edicions anteriors els blaugranes han aixecat tres vegades l'orelluda i han perdut en tres ocasions.

La primera final de la Copa d'Europa amb participació blaugrana es remunta a la temporada 1960-61, al Wankdorf Stadium de la localitat suïssa de Berna. El Barça va perdre contra el Benfica per 3-2. Kocsis havia avançat el Barça, però els portuguesos van remuntar amb tres gols. Czibor va poder escurçar distàncies, però els blaugranes no podrien empatar un partit que va passar a la història com 'la final dels pals', per les nombroses vegades que els culers van enviar la pilota a la fusta.

El 1986, a Sevilla, el Barça jugaria la segona final, contra l'Steaua de Bucarest. Els blaugranes també perdrien, en aquest cas a la tanda de penals, després que la pròrroga hagués acabat amb 0 a 0.

En canvi, el 20 de maig de 1992, el Barça guanyaria la primera Champions. Seria a Londres, a l'estadi de Wembley, derrotant la Sampdoria de Gènova gràcies a un gol de Koeman al minut 111 de partit.

El 1994, els blaugranes patirien una de les derrotes més doloroses, després de caure 4 a 0 a la final d'Atenes contra el Milan, en un partit que també significaria la mort del 'Dream Team' de Johan Cruyff.

Amb el canvi de segle els culers arribarien -i guanyarien- a dues finals més. La primera el 2006, a París, amb Rijkaard a la banqueta, superant l'Arsenal per 2-1 gràcies als gols d'Eto'o i Belletti. I l'última el 2009, a Roma, contra el Manchester United per 2 a 0, amb dianes d'Eto'o i Messi.

Aquest 28 de maig de 2011, Barça i Manchester United es veuran novament les cares a la final de la màxima competició europea de clubs.