BARÇA
Esports Barça 08/02/2011

Benaiges: "Està garantida la continuïtat del percentatge de gent de La Masia al primer equip"

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', el responsable de l'escola del Barça assegura que hi ha bons jugadors per a totes les línies de l'equip

Redacció
2 min
Benaiges (esquerra) i Folguera, a Catalunya Ràdio.

BarcelonaEl director tècnic de l'escola del Barça, Albert Benaiges, creu que ara hi ha molts nois a La Masia que garanteixen la continuïtat d'un bon planter. Benaiges ha vaticinat durant una conversa al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que "tenim assegurat un molt bon futur de jugadors que estan pujant. No es poden dir noms, però tant a la part de davant, que tant es critica que no hi hagi gent, com al mig del camp, com als defensors, jo penso que està garantida la continuïtat d'aquest percentatge de gent de La Masia."

Albert Benaiges ha confirmat que aquest estiu anirà temporalment al club Al Wasl Football de Dubai, als Emirats Àrabs Units, per encarregar-se de la direcció tècnica del seu futbol base, amb la intenció d'aplicar la mateixa filosofia del Barça: "Jo penso que és l'educació integral. Quan es veu un nen es veu com a nen, no com a jugador de futbol. Evidentment, el Barça el que fitxa són jugadors de futbol i penso que estem molt ben complementats. Tots els nens s'han de veure des de tres vessants: com a persona, la seva part intel·lectual i la seva part esportiva. Aquest és el gran èxit que hem tingut".

El tècnic barcelonista ha dit que li agradaria comptar amb la col·laboració d'un altre entrenador del club com Carlos Bueno. Benaiges ha explicat que aquest club dels Emirats Àrabs té una bona estructura, amb unes instal·lacions semblants a les del Barça, amb una ciutat esportiva i una residència: "Em sembla que a Abu Dhabi han fitxat algú del Manchester. Doncs allà han dit 'ara en fitxo un del Barça', per la competència que hi ha entre ells. Ells volen el model Barça. Jo ja els he dit ben clar que no tindran un Messi o un Iniesta en cinc anys, perquè segur que no el tindran. El que sí que potser volen és aquest joc més creatiu, més ofensiu. Això sí que m'he compromès a poder realitzar-ho allà."

El director de La Masia, Carles Folguera, ha remarcat la salut excel·lent del futbol formatiu a l'entitat barcelonista, amb jugadors de tot el món: "Estem parlant d'un 35% de nois d'arreu, és a dir, gent africana, gent de la República Dominicana. En bàsquet tenim nois hongaresos. El talent no té fronteres. El que sí que és veritat és que jo considero que si realment pots tenir un noi, per entendre'ns, de la mateixa qualitat en el seu entorn no el canviïs, molt millor".

Albert Benaiges i Carles Folguera han fet broma sobre la possibilitat que un jugador amb un perfil com Cristiano Ronaldo pogués ser a La Masia. Benaiges ha dit: "No hi seria eh!, no hi seria o canviaria", i Folguera ha matisat: "Jo crec que hi seria eh!, modelat, però hi seria".

stats