Barça

El Barça acorda la incorporació d'Arda Turan a l'espera de l'OK del pròxim president

La comissió gestora tanca el traspàs del migcampista però es reserva un dret de venda dos dies després de les eleccions

El Barça i l'Atlètic de Madrid han arribat a un acord per al traspàs d' Arda Turan per a les pròximes cinc temporades per un import de 34 milions d’euros fixos més 7 milions d’euros variables, com ja va avançar l'ARA. El club blaugrana, però, es reserva un dret de venda del jugador a l’ Atlètic de Madrid fins al 20 de juliol, dos dies després de les eleccions a la presidència del Barça, si l'operació no té el vistiplau del pròxim mandatari blaugrana.

En un comunicat, la comissió gestora explica que després d'analitzar informes del jugador, a petició de Luis Enrique, es valora "positivament l'operació" i s'actua amb urgència per "no perdre la possibilitat" de mercat. Però, "atès que aquesta situació es produeix temporalment dins del procés electoral, […] cal que aquesta operació s'estructuri de manera que el club s'asseguri la contractació del jugador demanat per l’entrenador […] però, al mateix temps, l’operació hagi d’estar ratificada per la pròxima junta directiva", diu el text.

En cas que el pròxim president no volgués incorporar Arda Turan, la comissió gestora ha redactat el contracte de tal manera que s'inclou una opció de venda del jugador a l'Atlètic de Madrid "per l'import fix de l’operació menys un 10% en concepte de prima de l’opció", que podria ser executada fins a les 24 hores del dia 20 de juliol.

D'aquesta manera, la comissió gestora entén que "s’aconsegueix protegir els interessos del Barça i respectar la decisió del president que resulti escollit per tots els socis el proper dia 18 de juliol".