BARÇA
Esports Barça 26/05/2018

El Barça supera l'Athletic als penals i jugarà la final de la Copa de la Reina contra l'Atlètic de Madrid

En un partit molt igualat que ha acabat empatat (2-2), Lucía ha fallat el penal decisiu (3-4)

Albert Nadal
Alexia Putellas

BarcelonaEl Barça ha superat aquest dissabte l'Athletic Club (2-2, 3-4 als penals) en les semifinals de la Copa de la Reina, que s'han disputat a Reus a partit únic. Després d'un partit molt igualat i amb ocasions a banda i banda, Lucía ha enviat al pal el llançament definitiu de la tanda de penals que ha condemnat el conjunt basc. Amb aquest triomf, les blaugranes han certificat el seu bitllet per a la final del 2 de juny a Mèrida, en què s'enfrontaran a l'Atlètic de Madrid i que suposa la reedició de la final de la temporada passada que es va endur el Barça. Les madrilenyes han superat el Granadilla (2-0) en l'altra semifinal disputada aquest dissabte.

En un partit marcat per la igualtat entre els dos conjunts, amb el Barça dominant la possessió de la pilota i l'Athletic fent del contraatac la seva arma més perillosa, les blaugranes han sigut les primeres a fer canviar el signe del marcador gràcies a un gol de Mariona Caldentey a falta de deu minuts per al final de la primera part. La catalana, amb un bon xut creuat, ha obert la llauna. Abans, Vicky Losada havia enviat un xut al travesser.

El marcador no s'ha mogut més fins als últims deu minuts de partit. Tot i que hi ha hagut ocasions en tots dos costats, ha sigut l'Athletic qui s'ha emportat el premi del gol. Un llançament de falta directa d'Eunate ha sorprès la portera blaugrana sota pals. Galleda d'aigua freda per a les de Fran Sánchez, que, instants abans, haurien pogut sentenciar el partit amb dues bones oportunitats de Mariona i Martens. Amb un final de partit vibrant, s'ha arribat a la pròrroga.

El temps extra tampoc ha decebut i, en menys de cinc minuts, Martens ha avançant les blaugranes amb un golàs que ha entrat per l'escaire. Sense temps per acabar de celebrar el gol, en la jugada següent Lucía ha empatat en rematar tota sola davant de Paños. Un desajust defensiu del Barça ha permès a Erika Vázquez cedir amb tranquil·litat cap a Lucía, que no ha fallat a porteria buida. No hi ha hagut més gols a la pròrroga, tot i que els dos conjunts han comptat amb bones oportunitats. Al final el duel s'ha decidit als penals.