BARÇA
Esports Barça 20/02/2013

Un Barça desconegut cau a Milà (2-0) i haurà de remuntar al Camp Nou

El Milan s'ha avançat en el marcador gràcies a un gol de Boateng després d'unes mans de Zapata que l'àrbitre no ha xiulat, i més tard Muntari ha tancat el marcador

Nuria García
Boateng celebra el gol mentre Puyol, Piqué i Alves protesten les mans prèvies de Zapata

BarcelonaEl Barça no ha pogut encarrilar l'eliminatòria dels vuitens de final de la Lliga de Campions a San Siro. Tot el contrari. Els de Jordi Roura han perdut 2-0 contra el Milan i estan obligats a remuntar al Camp Nou si volen seguir vius a Europa. De fet, el Barça ha estat desconegut durant bona part del partit, amb alguns dels seus jugadors que normalment són clau desapareguts. El Milan ha obert el marcador amb un gol de Boateng després d'unes mans de Zapata que l'àrbitre no ha xiulat, i a les acaballes, amb el Barça a la recerca de l'empat, Muntari ha sentenciat amb el segon gol dels italians.

El Milan ha gaudit de la primera oportunitat del partit. Una volea des de fora de l'àrea que ha sortit alta ha estat el primer avís dels locals, que, tancats al darrere, han creat perill al contraatac. De fet, al quart d'hora de partit, Carles Puyol ha salvat el Barça refusant una pilota abans que El Shaarawy es quedés sol davant Valdés. L'àrbitre ha assenyalat córner, i, a la sortida del servei de cantonada d'El Shaarawy, Boateng ha rematat des de dins de l'àrea fora de la porteria blaugrana.

El primer xut del Barça ha estat un xut des de fora de l'àrea de Xavi que ha anat directament a les mans d'Abbiati. Els contracops han estat constants per part dels italians, i en un d'ells, després d'una centrada, El Shaarawy s'hauria quedat sol davant el porter blaugrana si Alvés no s'hi hagués avançat. El Barça ha tingut el control de la pilota, però pràcticament no ha pogut passar durant els primers 45 minuts de la frontal de l'àrea a causa de la fèrria defensa dels locals.

Durant els primers minuts de la segona part, el Milan ha fet un pas endavant i això ha semblat afavorir el joc del Barça. Tot i això, ràpidament els italians han tornat a tancar-se al seu camp i ha semblat que al Barça se li acabaven les idees. I és que els de Jordi Roura han trobat a faltar les passades interiors de Xavi, les intervencions de Cesc (que ha estat substituït per Alexis) i les aparicions espectaculars de Messi –que ha estat absent durant el segon temps.

Al minut 56, Boateng ha obert el marcador. Després de la sortida d'una falta, Montolivo ha xutat i, a la frontal de l'àrea, la pilota ha impactat contra la mà de Zapata. L'àrbitre no ha xiulat res i la pilota, morta, ha arribat a Boateng, que ha rematat sol davant Valdés. Els jugadors del Barça han protestat força l'acció a l'àrbitre i precisament per això, per protestar, Piqué ha vist una targeta groga.

El Barça ha intentat arribar amb perill a la porteria d'Abbiati, però no han pogut empatar: primer un xut de Messi de falta directa que ha marxat alt (min 62), més tard un xut d'Iniesta que ha sortit desviat a l'esquerra de la porteria (min 75) i tot just quatre minuts més tard, un xut de falta de Xavi que tampoc ha anat entre els tres pals. I així, Muntari ha fet el segon del Milan. El Shaarawy ha rebut la pilota a la mitja lluna i ha obert a l'esquerra cap a Muntari, que ha superat Valdés amb facilitat (min 80). A les acaballes, el Barça ha cercat amb insistència el gol. Puyol, que havia estat atès pels metges per un trau al front, ha rematat de cap, però tampoc ha tingut sort.

MILAN 2

BARÇA 0

Milan: Abbiati; Abate, Mexes, Zapata; Constant Montolivo, Ambrosini, Muntari; Boateng, Pazzini (Niang 74') i El Shaarawy (Traoré 86').

Barça: Valdés; Alves, Piqué, Puyol (Mascherano 87'), Jordi Alba; Xavi, Busquets, Cesc (Alexis 61'); Pedro, Messi i Iniesta.

Gols: 1-0 (56') Boateng. 2-0 (80') Muntari.

Àrbitre: Craig Thompson (escocès). Targetes grogues: als locals Mexes (24') i Traoré (91') i als visitants Busquets (54') i Piqué (57').