Barça
Esports Barça 13/12/2011

El Barça mostra el seu vessant solidari amb nens evacuats de Fukushima

Els nens, d'entre 9 i 12 anys, han rebut les samarretes de mans dels seus ídols a la gespa del camp d'entrenament de l'equip local, Yokohama F. Marinos

Efe
2 min

Yokohama (Japó)El Barça ha mostrat el seu costat més solidari i ha aprofitat la seva estada al Japó per lliurar a un grup d'onze nens desplaçats per la crisi nuclear de la central de Fukushima samarretes personalitzades amb els seus noms.

Els nens i nenes, d'entre 9 i 12 anys, han rebut les samarretes de mans dels seus ídols, els jugadors del Barça, a la gespa del camp d'entrenament de l'equip local Yokohama F. Marinos, on s'entrena l'equip des que va arribar al Japó aquest diumenge.

Durant l'acte, organitzat pel club, l'ambaixada d'Espanya i l'Institut Cervantes de Tòquio, els nois, nerviosos i feliços, no han perdut el somriure malgrat el fred i la humitat de Yokohama i fins i tot algun s'ha atrevit a parlar amb els jugadors per donar-los ànims davant el partit de dijous contra l'Al-Sadd qatarià.

La seva petita aventura ha començat a mitja tarda, quan els han recollit al centre esportiu i cultural Bumb, als afores de Tòquio, on s'allotgen des que van haver d'abandonar les seves escoles o casa seva per trobar-se dins la zona d'exclusió decretada pelgovern després de l'inici de la crisi nuclear.

En l'autobús de camí cap al camp d'entrenament del Yokohama han practicat els càntics per als futbolistes i algunes frases que portaven anotades en espanyol per poder usar-les quan estiguessin cara a cara amb els jugadors de l'equip.

Una vegada al camp, el president del Barcelona, Sandro Rosell, l'entrenador, Josep Guardiola, i tota la plantilla, s'han acostat als nens per desitjar-los sort, donar-los el seu regal i lliurar al tutor dels nens una altra samarreta en què es llegia: "El Barcelona amb el Japó".

Els nois, emocionats, han abandonat la gespa per passar a ocupar les grades del camp, des d'on han animat i han corejat cada moviment i filigrana dels futbolistes.

Un dels nens, Kazui, de 13 anys i confés aficionat de l'estrella blaugrana Leo Messi, ha explicat a Efe que somia convertir-se en futbolista, encara que des que va abandonar l'equip del col·legi de Fukushima on jugava no ha pogut seguir practicant. Després de rebre la samarreta, de la qual no s'ha separat ni un segon, i de veure de prop els jugadors, Kazui s'ha mostrat "molt emocionat" per assistir a l'entrenament del Barcelona: "És molt xulo, sóc molt feliç", ha afirmat.

stats