Barça
Esports Barça 30/11/2011

El Barça no vol crear "un estat policial" en la campanya antitabac

Aprovada en l'última assemblea de compromissaris, aquesta prohibició va començar a fer-se efectiva al novembre a la zona interior i als passadissos i, en una segona fase, a partir de gener del 2012 s'estendrà a les graderies

Efe
2 min
Jordi Cardoner.

BarcelonaEl vicepresident blaugrana Jordi Cardoner ha assegurat aquest dimecres que el Barça no pretén "crear un estat policial" en contra dels fumadors assistents als partits de l'equip, en referència a la campanya "Camp Nou sense fums" que a partir de gener prohibirà fumar en la totalitat de l'estadi català.

"La mesura l'estem vivint amb normalitat i això indica que està funcionant. El que no volem és crear un estat policial perseguint els que no respecten un comportament que ens ha de fer grans des del punt de vista social", ha dit Cardoner en roda de premsa avui al Camp Nou.

Aprovada en l'última assemblea de compromissaris, aquesta prohibició va començar a fer-se efectiva al novembre a la zona interior i als passadissos i, en una segona fase, a partir de gener del 2012 s'estendrà a les graderies.

En cas que hi hagi socis que incompleixin la norma, se'ls demanarà que apaguin els seus cigarrets. Si reincidissin, es portarà la seva causa a la Comissió de Disciplina o, en cas que no siguin socis, se'ls demanarà que abandonin l'estadi.

"El soci del Barça ha entès completament el missatge", ha reiterat Cardoner. "Ha de ser d'una normalitat absoluta. No es parla de la mesura i entenem llavors que està funcionant el projecte".

D'una altra banda, el vicepresident blaugrana ha assenyalat que el projecte per impulsar una grada d'animació "progressa adequadament" i el club està decidit a "tirar-lo endavant".

Un projecte immers en la polèmica per la possible infiltració d'aficionats radicals que aprofitarien per tornar a la grada del Camp Nou, gràcies a aquesta iniciativa que busca injectar més animació als partits de l'equip català.

"Els pròxims passos seran promoure la preinscripció d'aquells socis que vulguin formar part de la grada. Per concretar, primer cal pensar en socis, i que manifestin, en aquest esbós de projecte, quina seria aquesta preinscripció i voluntat d'aquest col·lectiu social", ha matisat.

També Cardoner ha celebrat l'eliminació de les xarxes de protecció instal·lades després de les dues porteries des de la temporada 2002-03, després dels incidents generats al Barça-Reial Madrid, motivats especialment pel retorn de Luis Figo al Camp Nou.

"L'únic que provocaven ara era una reducció de visibilitat i molèsties", ha explicat Cardoner. "Després de treballar conjuntament amb Mossos d'Esquadra i seguretat de l'estadi, vam creure adequat poder-les retirar de forma definitiva, per l'absència d'incidents i el civisme de l'afició".

No obstant això, el dirigent ha lamentat que, en l'últim Barça-Milan de Lliga de Campions, de les 4.700 entrades que es van vendre en taquilla, "una part d'elles, no totes, podrien haver-se passat a la revenda", fet que va provocar que grups d'aficionats rossoneri es barregessin amb els seguidors blaugrana.

"Tots sabem que hi ha una sèrie de persones que s'enriqueixen com no ho haurien de fer: la revenda d'uns drets per als socis", ha apuntat Cardoner, qui ha arribat a considerar "comprensible, però no acceptable" que es realitzi aquesta pràctica "amb un o dos carnets, però no amb quantitats grans".

"L'actuació des del club ha estat normal i no hi ha anomalia, però a partir d'aquí es poden veure quines són les responsabilitats", ha conclòs.

stats