Barça

El jurat de l'Espai Barça avalua les 8 propostes per remodelar el Camp Nou

El club presentarà dimarts el projecte guanyador del nou Palau Blaugrana

El jurat de l’Espai Barça ha mantingut aquest divendres una nova reunió de treball per continuar el procés de selecció de les vuit propostes que opten a remodelar el Nou Camp Nou. El jurat està format per cinc membres del club ( Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix Emili Rousaud i Juan Pablo Mitjans), tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ( Lluís Comerón, Arcadi Pla i Joan Forgas) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona ( Aurora López).

El Barça presentarà dimarts el projecte guanyador del nou Palau Blaugrana. Tot i que algunes veus executives del Barça consideren que seria millor apostar per un pavelló amb més capacitat, el nou Palau Blaugrana tindrà un aforament de 10.000 espectadors. La instal·lació complirà amb els requisits de l’Eurolliga de bàsquet, però no serà apta per acollir les fases finals dels grans esdeveniments esportius europeus. Els 90 milions d’euros fixats per a la seva construcció limiten la possibilitat d’apostar per un recinte més gran, ja que això faria augmentar ostensiblement el pressupost. “Estem molt satisfets amb la tria del nou Palau Blaugrana”, diu Jordi Moix, directiu i comissionat de l’Espai Barça.

El projecte preveu la possibilitat d’augmentar en 2.000 o 2.500 espectadors l’aforament del recinte, però això tan sols serà viable per a esdeveniments puntuals com concerts i altres espectacles semblants, no per a partits de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei sobre patins.

El Barça presentarà dimarts (19 hores) el projecte del nou Palau Blaugrana. L’entitat culer ha demanat als seus treballadors prioritat màxima perquè la posada en escena, que reunirà mitjans de comunicació, autoritats, patrocinadors, esportistes i exesportistes, sigui tot un èxit. El club inaugurarà, a més, una exposició permanent a la Sala París, on es podran visualitzar tots els detalls del projecte guanyador. La mostra, que estarà oberta a tot el públic, inclourà un torn de visites guiades i fetes especialment per als socis, penyistes i veïns.

Com a guanyadora del concurs arquitectònic, la proposta que executarà el nou Palau Blaugrana estarà encapçalada per l’equip HOK + TAC Arquitectes.

Més continguts de