Barça

El Barça respon a la FIFA: "El club no ha incomplert cap legislació civil"

El club blaugrana ha fet pública la seva opinió i Josep Maria Bartomeu oferirà aquest dijous (19 hores) una roda de premsa

El Barça ha emès aquest dimecres un comunicat per donar explicacions sobre la sanció de la FIFA. El text diu així:

"Arran de la sanció imposada per la comissió disciplinària de la FIFA al FC Barcelona (FCB) per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys, el FCB vol puntualitzar que:

Segons el comunicat oficial emès avui per la FIFA, la Reial Federació Espanyola de Futbol també ha estat sancionada per fitxatges internacionals de menors.

La norma suposadament infringida té com a finalitat la protecció de menors davant les actuacions de clubs esportius que incorporen menors sense garantir els drets de formació i atenció que el FCB sí que desenvolupa en el model de La Masia.

El model de La Masia incorpora programes de formació educativa, estada, manutenció, assistència mèdica, atenció a les necessitats dels menors i plans de desenvolupament esportiu. El FCB forma persones abans que esportistes, qüestió que no ha estat considerada per la FIFA, que aplica un criteri sancionador ignorant la funció educativa del nostre programa de formació.

Tots els jugadors del FCB sempre han tingut en ordre i al dia les seves llicències federatives, segons les exigències de les federacions corresponents. Tots ells i en tot moment.

Alguns dels jugadors afectats per l'expedient de la FIFA han estat inclús convocats per la Federació Catalana de Futbol per participar en els campionats autonòmics amb la selecció catalana.

Des que es va obrir l'expedient de la FIFA, les llicències federatives dels jugadors van ser retirades i aquests no han tornat a participar en partits oficials. Així doncs, en cap cas s'ha produït una participació esportiva no reglamentària de cap d'ells.

El FC Barcelona no ha incomplert cap legislació civil i tots els menors que gaudeixen del seu centre formatiu són residents legals al país.

Els jugadors que per ordre de la FIFA han vist anul·lades les seves llicències federatives han tingut l'opció de continuar al Club, que manté amb ells el seu compromís de vetllar per la seva formació educativa, amb l'objectiu que no pateixin perjudicis socials, malgrat no poder jugar.

Cap jugador del FCB està en situació administrativa irregular.

El FCB ha plantejat a la FIFA, des de fa temps i en diferents àmbits, la necessitat de revisar els reglaments que pretenen protegir els menors, per tal de fer aquesta protecció més eficaç.

El model de formació del FCB sempre ha rebut el reconeixement exprés de la FIFA, i La Masia sempre ha estat utilitzada com a exemple de bones pràctiques.

Els nostres candidats a la Pilota d'Or són un exemple del reconeixement de la FIFA als nostres procediments de formació esportiva.

El model de formació del FCB ajuda les famílies de molts jugadors a la seva integració i al seu creixement social.

Només a Catalunya, s'estima en 15.000 la xifra de jugadors menors d'edat inscrits federativament, que estarien en situació irregular per haver nascut fora d'Espanya, segons els criteris de la FIFA al seu expedient sancionador.

Per tot plegat, el FCB presentarà el corresponent recurs d'apel·lació davant la FIFA i en el seu cas sotmetrà la resolució que en resulti a l'arbitratge del Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS). També es sol·licitaran les oportunes mesures cautelars que preservin els drets del Club, entre els quals estan compresos la incorporació de jugadors, durant els períodes de transferència".

Josep Maria Bartomeu oferirà aquest dijous (19 hores) una roda de premsa.