BARÇA
Esports Barça 29/11/2011

Els jugadors del Barça, plasmats en segells en el 112 aniversari del club

El Gremi de Filatèlia i Numismàtica ha presentat, coincidint amb el 112 aniversari de la fundació del FC Barcelona, la primera col·lecció filatèlica oficial de l'equip blaugrana, amb segells personalitzats de cada jugador

Efe
2 min

BarcelonaEls Messi, Xavi, Iniesta, Alves i companyia ja són, des d'avui, part d'una col·lecció que inclou segells personalitzats de cada jugador, així com d'altres amb el tècnic Pep Guardiola, l'escut del club, el Camp Nou i el commemoratiu de l'últim triomf en Lliga de Campions, la quarta del club.

Matasegellat i signat pel futbolista en qüestió, cada segell va a més acompanyat d'una descripció del jugador i una fotografia, un document filatèlic, el sobre commemoratiu, la targeta màxima i la prova de luxe.

"Al gremi de filatèlia els agrada col·leccionar segells i, a nosaltres, ens agrada col·leccionar títols i sobretot emocions, sentiments i fer gran el Barça", ha afirmat a Efe el director del Museu del FC Barcelona, Jordi Penas.

En un acte a la seu a Barcelona del Gremi de Filatèlia i Numismàtica al costat d'Alejandro Serrat, president d'aquesta entitat, Penas ha estat obsequiat amb un exemplar d'aquesta primera col·lecció oficial, que també lliuraran aquesta nit al president blaugrana, Sandro Rosell, i s'exhibirà al museu del club.

"En el centenari ja es va editar un segell del Barça, pel que aquesta és la segona vegada que s'editen segells amb els nostres colors", ha explicat Penas. "És un orgull i més en un dia tan especial".

I és que, sota el seu punt de vista, "aquest és un equip històric, estem en el millor moment de la nostra història i crec que podem estar feliços amb tot el que estem vivint i el que ens queda per viure, i més plasmat en una col·lecció així".

Una passió que relata el president del gremi, Alejandro Serrat, qui ha admès a Efe que posseeix una col·lecció de prop de 200.000 sèries diferents de segells, però només li faltava "la del seu Barça".

"La filatèlia, la número ú del col·leccionisme, havia de reflectir tot el que ha viscut el Barça els últims anys. I els esports, i en especial futbol i Jocs Olímpics, són els temes més demandats en el món", ha ressaltat.

En aquest sentit, Serrat ha explicat que un col·leccionista desitja que la seva carta posseeixi l'empremta d'un mata-segells filatèlic i ara, "en el 112 aniversari, podrà fer-ho amb el d'oficial de campions d'Europa i Lliga del Barça, tot un plaer", ha reconegut.

Una passió que no només es limita als segells, sinó que el Gremi també exhibeix aquests dies una col·lecció amb gairebé 2.200 insígnies de penyes del Barça d'arreu del món, que surten a subhasta demà.

"Una col·lecció així suposa anys d'esforç, però és el més bonic del col·leccionista, gaudir, i més si és amb el teu equip -ha afirmat Serrat-. El que esperem ara és poder fer, en uns dies, el segell de campions del món de clubs"

stats