Futbol
Esports Barça 01/06/2012

El 79% dels gols del Barça han sortit de la Masia i només el 8% dels del Madrid s'han fet al seu planter

Els jugadors formats al planter blaugrana han marcat 150 dels 190 gols de l'equip, mentre que en l'equip madridista, només han acumulat 14 d'un total de 174

Ara
1 min
Messi s'abraça aa Guardiola per celebrar el quart gol del partit Barça-Espanyol, el comiat del tècnic al Camp Nou / EFE

BarcelonaEl Barça goleja el Madrid en la lluita de planters. Dels 190 gols que han celebrat els blaugranes aquesta temporada, 150 els han marcat jugadors formats a La Masia. Aquesta dada dóna al planter el 79% de responsabilitat del poder ofensiu de l'equip, mentre que en el cas del Reial Madrid la xifra no passa del tímid 8%.

Leo Messi és, amb diferència, el màxim golejador de l'equip i, amb 73 gols, ha sigut l'autor del 38% dels gols totals de l'equip. L'han acompanyat altres jugadors formats al club: Cesc (15), Xavi (14), Pedro (13), Iniesta (8), Tello (7), Puyol (5), Cuenca (4), Thiago (4), Piqué (2), Busquets (2), Sergi Roberto (2) i Martín Montoya (1).

Al Madrid, només dos jugadors han pogut aportar algun gol. Callejón, amb 13 gols, ha assumit el protagonisme de 'La Fábrica' i només el jove del Castilla, Joselu, ha pogut marcar també. S'han quedat sense gols els altres madridistes formats a l'entitat blanca: cap gol de Granero ni Arbeloa, i tampoc de Jesé o Morata, els altres joves davanters que han tingut minuts.

stats