FUTBOL
Esports Barça 16/05/2018

El Barça combina titulars i suplents per divertir-se contra el Mamelodi Sundowns (1-3)

Dembélé, Suárez i André Gomes han marcat els gols del Barça, i Vilakazi, el del conjunt africà

i
Albert Nadal
El Barça combina titulars i suplents per divertir-se contra el Mamelodi Sundonws (1-3)

BarcelonaEl Barça s'ha imposat amb facilitat (1-3) al Mamelodi Sundowns a l'FNB Stadium de Johannesburg gràcies als gols d'Ousmane Dembélé, Luis Suárez i André Gomes. Vilakazi ha marcat el gol de l'honor de l'equip sud-africà. Messi ha jugat uns minuts en un duel en què Ernesto Valverde ha combinat titulars i suplents en dos onzes diferents de dalt a baix en cada part. El duel estava emmarcat dins els actes de celebració del centenari del naixement de Nelson Mandela.

Amb Busquets de central en una defensa formada per Semedo i Digne als laterals i Mina acompanyant el de Badia del Vallès a l'eix de la defensa, el Barça ha sortit a enfrontar-se al Mamelodi Sundowns un dimecres de maig. Una defensa estranya per a un amistós en dates estranyes. Sota aquest pretext, el Barça ha començat ben aviat a divertir el nombrós públic desplaçat a l'FNB Stadium gràcies un bon gol de Dembélé. Control del francès des de la frontal, s'acomoda la pilota i xut impossible per al porter del conjunt africà (3'). Precedit, això sí, d'una errada en la sortida de pilota de la defensa local.

Ousmane Dembélé contra el Mamelodi Sundowns

Sense ser un partit per treure gaires conclusions, a la primera part se li han tornat a veure les costures a Yerry Mina, un dels principals assenyalats en la desfeta de l'equip a València contra el Llevant en l'últim partit de Lliga. És precipitat jutjar el colombià, però té una tendència perillosa a perdre la posició i la seva manera de perfilar-se és poc ortodoxa. Els primers minuts de partit han servit per gaudir de Carles Aleñá, cridat a formar part del primer equip la temporada vinent. També per disfrutar de Denis Suárez. D'una paret entre el gallec i Luis Suárez ha arribat el segon dels blaugranes gràcies a una bona definició de l'uruguaià (19'). Més tard, Denis hauria pogut fer el tercer del Barça, però la seva rematada amb el cap a una centrada de Dembélé, s'ha estavellat al pal. Qui no es pren un partit com a amistós és Ter Stegen. Quan ha estat exigit pel voluntariós conjunt africà davant un Barça relaxat, el porter alemany ha respost a la perfecció. No s'ha mogut més el marcador i el primer temps ha acabat amb 0-2.

A la represa, Ernesto Valverde ha canviat tot l'onze, porter inclòs. Messi, però, no ha sortit entre els onze escollits a la sortida del túnel de vestidors. El públic de l'FNB Stadium veient que l'astre argentí encara no era damunt la gespa l'ha reclamat des de la grada. Com al primer gol, el tercer del Barça ha arribat després d'una nova errada en la sortida de la pilota des del darrere del Mamelodi Sundowns. Alcácer ha recuperat la pilota i ha cedit per André Gomes, que ha marcat a plaer (67'). Finalment, Messi ha entrat al 73 mentre el públic es divertia fent l'onada. Poc després de l'entrada de l'argentí, el conjunt africà ha trobat el seu premi a les botes de Vilakazi. Amb la defensa del Barça descansada, el davanter africà ha definit amb encert davant Cillessen (76). El marcador no s'ha mogut més tot i la presència de l'astre argentí damunt la gespa.