BARÇA
Esports Barça 01/05/2013

El Barça no llança la tovallola i creu en la remuntada contra el Bayern

Els de Tito Vilanova han de capgirar el 4-0 en contra que arrosseguen de l'anada sense Busquets, Jordi Alba, Mascherano, Abidal i Puyol

Ara / Efe
2 min
Els jugadors del Barça, durant l'entrenament previ al partit contra el Bayern / DAVID RAMOS / GETTY IMAGES

BarcelonaEl Barça necessita remuntar un 4-0 en contra per ser a la final de la Lliga de Campions a Wembley. Els blaugranes saben que l'empresa no és pas fàcil després del decebedor partit d'anada i, per tant, necessiten creure en ells mateixos i recuperar la seva millor versió.

L'esperit d'una hipotètica remuntada està latent, tot i que el Barça no arriba al partit en la millor situació. És una qüestió física i competitiva, però també psicològica i si els de Tito Vilanova van ser capaços de remuntar un 2-0 davant el Milan, se senten amb forces de donar novament la campanada, encara que el Bayern sigui un equip amb molta més entitat que els italians.

Si els blaugranes volen pensar en positiu recordaran el 4-0 amb el que el Barça va ensorrar el Bayern en la seva última visita al Camp Nou, una camp maleït per als muniquesos, on van perdre una final de la Champions en els minuts afegits davant el Manchester United (2-1).

En els seus últims deu enfrontaments davant rivals alemanys a casa, el Barça ha sumat altres tantes victòries, les més contundents davant el Bayer Leverkusen (7-1 en la 2011-12) i l'Sttutgart (4-0, 2009-2010), a més de la del Bayern en la 2008-09.

Perquè tot flueixi, Leo Messi ha d'estar al seu millor nivell. L'argentí, recent recuperat d'una lesió muscular a Munic, amb prou feines va brillar a l'Allianz Arena. Però des d'aleshores, l'argentí ha millorat molt físicament, com ho va demostrar en la mitja hora que va tenir a San Mamés. Després que Cristian Tello es quedés a la grada a Munic, el davanter podria oferir desequilibri a la banda, una alternativa al previsible atac dels blaugranes en l'anada. Si Vilanova es decideix per Tello, l'altra plaça se la disputarien Alexis Sánchez, David Villa o Pedro Rodríguez, encara que cap dels tres estan a bon nivell, especialment els dos últims.

En defensa, la baixa per acumulació de grogues d'Alba li donarà la titularitat a Adriano. Alves, Piqué i Bartra semblen tenir un lloc segur, mentre que Busquets, Mascherano, Puyol i Abidal no es podran vestir de curt. Busquets segueix arrossegant molèsties al pubis i no ha entrat en la convocatòria, igual que Mascherano, que finalment no s'ha pogut recuperar. A més de Puyol, que és baixa per lesió, Éric Abidal, que pateix una sobrecàrrega al bessó.

El Bayern arriba al partit de tornada contra el Barça amb la consciència que el seu pitjor enemic al Camp Nou pot ser un excés de confiança després del 4-0 aconseguit en l'anada que podria fer pensar a molts que l'eliminatòria està sentenciada. "Si hi ha algun equip capaç de remuntar un 4-0 és el Barcelona", ha advertit l'extrem holandès Arjen Robben. Segons Robben, per arribar a la final el Bayern ha de fer al Camp Nou un partit similar al que va fer a l'Allianz Arena.

stats