Barça
Esports Barça 15/11/2011

El Barça espera poder comptar amb algun dels descendents de Josep Suñol el dia de l'homenatge

El vicepresident Carles Vilarrubí explica que estan preparant un acte el 4 de desembre a l'alçada de la figura de l'expresident afusellat durant la Guerra Civil

Ara
1 min
Josep Suñol i Garriga, expresident del Barça (1935-36).

BarcelonaEl FC Barcelona retrà un homenatge institucional a la figura de l’expresident Josep Suñol el proper 4 de desembre. L'homenatge a l'expresident se celebrarà abans del Barça-Llevant, i el club espera poder comptar "amb algun dels seus descendents, que pugui reflectir les senyes d'identitat del gran president, patriota i ciutadà que va ser Josep Suñol", segons ha indicat el vicepresident institucional del Barça, Carles Vilarrubí. "Ens agradaria fer un acte que reflectís que el seu missatge dels valors de l'esport i la ciutadania ha influït notablement en la ciutat durant els últims 50 anys i que encara avui segueix vigent", ha sentenciat el directiu.

Josep Suñol va ser president del FC Barcelona entre el 1935 i el 1936, quan va ser executat per les tropes franquistes. Vilarrubí n’ha ressaltat la importància ja que, "tot i el gran desconeixement que hi ha al voltant de la seva figura, va ser un home d'extraordinària importància en la seva època per al barcelonisme i per a Catalunya". En aquest sentit, el directiu barcelonista ha recalcat la importància i el compromís de Suñol: "Va ser un gran president del Barça, però també un gran patriota, tan políticament implicat amb Catalunya que va acabar morint per aquesta causa". Així mateix, Carles Vilarrubí ha destacat Suñol com un prohom de la ciutat de Barcelona per la seva defensa dels drets civils i el seu treball a la premsa, ja que "com a director del diari La Rambla va dignificar el periodisme esportiu de l'època".

stats