HANDBOL: FINAL A QUATRE
Esports Barça 28/05/2011

El Barça Borges assoleix la final després de superar la duresa defensiva del Rhein Neckar (28-30)

El primer pas ja s'ha aconseguit, el de ser aquest diumenge a la final. El Barça Borges ha fet bons els pronòstics gràcies a les aturades de Saric i les bones decisions en atac

David R. Jover
Rutenka llança davant l'oposició de Müller

BarcelonaEls blaugrana ja esperen rival a la final. No ha estat gens fàcil, mai ho és a aquestes alçades de la competició. Una de les claus del triomf ha estat el bon paper dels secundaris, sobretot en els detalls. El cop de sort que sempre es necessita en aquest tipus de partits l'ha tingut el Barça, que ha vist com Daniel Saric aturava quinze pilotes i feia un gran partit i com el pivot Marco Oneto, que no es prodiga gaire en atac, ha anotat els gols decisius.

El partit ha estat controlat gairebé en tot moment pel Barça. De la mà de Rutenka els blaugrana han marxat en el marcador en un primer moment (1-5), però a mesura que han passat els minuts el Rhein Neckar s'ha entonat defensivament -arribant a ser molt durs- i han empatat el matx a 10 després d'un gol de Zarko Sesum. Des d'aleshores i fins al descans, el partit no ha tingut un equip dominador i això ha fet que al descans el marcador reflectís un empat a 12 gols.

A la represa, el Barça Borges ha sortit molt més ficat, però només durant uns minuts. L'equip alemany s'ha sentit molt fort i de la mà de Bielecki i Gensheiemr ha capgirat el marcador (16-15, min.35). Des d'aquell moment i fins l'empat a 20 el partit ha estat molt igualat, amb ocasions franques errades per tots dos conjunts i amb Saric i Szmal com a protagonistes.

Lesió alemanya i estirada blaugrana

I és que després d'un gol d'Igropulo, el porter del Rhein Neckar, Slawonis Szmal, ha patit una lesió i això ha fet que entrés el porter suplent, Henning Fritz, que fins que ha entrat en calor ha vist com li feien cinc gols de forma consecutiva. Aquest 20-25 ha estat també gràcies a l'aparició de Rocas des de la banqueta per llançar un penal provocat per un actor secundari que aquesta tarda ha estat magnífic. I és que Marco Oneto, que ha acabat amb 3 gols i forçant dos penals, ha estat una arma secreta de Pascual.

Amb l'avantatge de cinc gols a falta de dotze minuts, el Barça Borges s'ha relaxat uns instants i això ha fet que de la mà de l'extrem Uwe Gensheimer, el millor dels de Mannheim, l'equip alemany s'apropés a dos gols, 25-27, a falta de quatre minuts.

Tot i així els catalans han sabut controlar el matx i això s'ha traduït en un gran triomf final per 28-30 que dóna el passi a la final d'aquest diumenge contra el guanyador de l'altra 'semi', que la jugaran el Ciudad Real i l'Hamburg.