Barça

Bartomeu surt en defensa de Valverde

El president del Barça deixa clar que confia en el tècnic de cara a la temporada que ve

Per primer cop des de la derrota a les semifinals de la Lliga de Campions contra el Liverpool, Josep Maria Bartomeu, president del Barça, va defensar ahir públicament l’entrenador blaugrana, Ernesto Valverde. El mateix tècnic havia explicat ara fa pocs dies que Bartomeu li havia transmès personalment el seu suport, però el president no havia parlat públicament. Ho va fer en l’acte de presentació del llibre Kubala, de Manuel Ibáñez Escofet, un llibre dels anys 60 que ha reeditat Josep Maria Soria a l’editorial Cal·lígraf.

Entre records d’un Barça en blanc i negre que ja vivia forts debats sobre les seves personalitats -debats que van afectar el mateix Kubala-, Bartomeu va voler deixar clar que Valverde serà el tècnic del primer equip blaugrana el curs que ve, passi el que passi a la final de la Copa del Rei del dissabte 25 de maig contra el València. “Valverde, ja ho va dir l’altre dia ell mateix, té el suport del president i la directiva, perquè és l’entrenador que volem, té contracte en vigor i estem molt contents amb ell. Aquest és un projecte a mitjà i llarg termini. Ha sigut una temporada magnífica”, va raonar un Bartomeu que ha vist com al seu voltant, a les reunions de la directiva, algunes veus li demanaven canviar de tècnic. La derrota a Liverpool va provocar un debat entre els directius sobre si Valverde era la persona adient per gestionar un projecte esportiu que ja porta quatre temporades sense arribar a la final de la Champions. Si alguns directius creuen que el tècnic hauria de ser acomiadat, altres s’han mostrat més prudents, començant per un Bartomeu que ha preferit confiar en els membres de la direcció esportiva. “La planificació de la temporada vinent està en marxa des de fa molt de temps, perquè ja s’han fitxat jugadors”, va explicar Bartomeu, que durant els últims mesos del seu mandat ha intentat convèncer els seus companys de junta de la necessitat de confiar en els professionals de cada àrea a l’hora prendre decisions; professionals com els de la direcció esportiva, que, encapçalats per Pep Segura, confien en Valverde.

Una derrota a la final de Copa contra el València, però, donaria més arguments als crítics amb Ernesto Valverde. Tot i això, Bartomeu va voler deixar clar que el resultat de la final a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla “no serà determinant”. El president no va voler parlar dels possibles fitxatges de jugadors com Griezmann i De Ligt, i va reconèixer que “venim d’una derrota dolorosa i hem de recuperar l’ànima, la il·lusió i les competències”.