Publicitat
Publicitat

Barça

Bartomeu va passant comptes a l’àrea esportiva

Guillermo Amor fa un pas endavant poc després que Albert Soler sigui desplaçat pel president

A l’ombra dels esdeveniments polítics que han deixat en segon pla l’actualitat esportiva, Josep Maria Bartomeu segueix fent canvis a dins del club. Si l’última temporada ja va canviar bona part de l’estructura en sectors clau com la comunicació, el màrqueting i l’àrea econòmica, a nivell esportiu també canvien els noms a les cadires. Malgrat els últims èxits esportius de l’equip, Bartomeu sabia que després d’un mercat de fitxatges estiuencs marcat per la pèrdua de Neymar i per haver hagut de pagar xifres molt altes per incorporar jugadors, calia fer evolucionar l’àrea i passar factures.

“No podem perdre temps”, es deia des del Barça sobre l’anunci de canvis poc abans de les paraules de Carles Puigdemont, que van provocar moltes reaccions en un Camp Nou on es parla de política més que mai. “Estem destinats, molts cops, a prendre decisions en què no totes les opcions són perfectes. O en què totes ens poden fer mal”, s’explica des d’un club que prioritza seguir competint a la lliga espanyola però que intenta entendre quina és l’opinió majoritària entre els seus socis. I en espera de veure com evoluciona la política, el club cuida el futur amb aquests canvis en una àrea esportiva que ha sigut objecte de moltes crítiques internes. Tantes, que persones fins fa poc amb poder han quedat apartades i d’altres que semblaven destinats a caure, com Robert Fernández, segueixen dins.

Un dels noms afectats és el d’Albert Soler, director d’esports professionals, que abandona l’àrea de futbol. Fa pocs mesos Soler manava just per sota de Josep Maria Bartomeu, amb un càrrec tan important com el de qui controla tots els esports professionals, incloent-hi el futbol. Soler s’encarregava de rebre els informes de Pep Segura, mànager esportiu. I a la vegada, Segura parlava amb el secretari tècnic del primer equip, Robert Fernández; amb els encarregats del filial i els juvenils, José Mari Bakero i Guillermo Amor, i amb els responsables de les categories inferiors Jordi Roura i Aureli Altimira. Bartomeu, però, va decidir intentar aprimar aquesta estructura apartant Soler, de manera que Segura guanya pes i és ell qui parla directament amb el president i el CEO, Òscar Grau. Soler, entenent la situació, va demanar ser apartat del tot d’una àrea de futbol en què cada cop tenia menys pes, en part perquè no tenia la confiança dels jugadors. Bartomeu va acceptar la petició dilluns. Soler se centrarà ara, especialment, en l’àrea de bàsquet i la representació institucional. Una de les tasques de Soler, de fet, serà negociar el futur de les competicions en què participa el Barça de bàsquet, immerses en molts debats sobre el seu format, tant a Espanya com a Europa.

Amb els canvis, Soler tampoc podrà representar l’àrea de futbol i, per tant, el primer equip. Així, un altre canvi serà el nou rol de Guillermo Amor. Dins del marc de la reestructuració de l’àrea de futbol professional, Amor serà el nou responsable de relacions institucionals i esportives del primer equip de futbol, tot i que mantindrà també les seves tasques en el futbol formatiu professional. Així, el secretari tècnic, Robert Fernández, centrarà la seva feina en l’anàlisi del mercat futbolístic i la recerca de jugadors i deixarà de parlar abans dels partits. El mateix Robert Fernández no s’havia sentit còmode en aquest rol de donar la cara davant dels mitjans o en actes públics, un rol que altres clubs tenen ben coberts, com per exemple el Reial Madrid amb Emilio Butragueño i l’Athletic Club de Bilbao amb Carlos Gurpegui. Amor, doncs, serà l’encarregat de posar cara al primer equip blaugrana. Els últims canvis s’uneixen a la decisió de Raül Sanllehí, que després de la reestructuració de l’àrea esportiva va dimitir per voluntat pròpia. Això permet a Bartomeu seguir tenint l’estructura més simplificada que ja tenia, però aprimant-la. Jordi Mestre, vicepresident esportiu, també queda desplaçat a un rol amb poc pes.

Amor debutarà dissabte en un desplaçament complicat, al camp de l’Atlètic de Madrid. Un desplaçament, el primer de nivell a la Lliga, tan important que el mateix Josep Maria Bartomeu ha decidit acompanyar l’equip en un partit que evidentment estarà polititzat pels fets viscuts a Catalunya. El president, però, confia que no serà un partit més tens que altres, i ha demanat que la pilota sigui la protagonista. “Al final som un club de futbol i, per tant, el nostre repte és seguir jugant, seguir competint”, diuen des de dins d’un Barça que segueix canviant mentre observa un país que canvia més ràpid que el club.

Portugal i França, classificats per al Mundial

França i Portugal van unir-se a Espanya, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Sèrbia, Polònia i Islàndia com a equips europeus classificats per al Mundial. Ara es jugarà un play-off entre els segons classificats per decidir els últims quatre equips mundialistes entre Itàlia, Suïssa, Dinamarca i Croàcia, per una banda, i Grècia, Suècia, Irlanda i Irlanda del Nord, per l’altra. Portugal, amb André Gomes i Semedo de suplents, va derrotar per 2-0 Suïssa amb gols de Djourou, en pròpia porteria, i André Silva. Al grup A, França va derrotar Bielorússia per 2-1 amb Umtiti i Digne de titulars. Holanda va superar els suecs per 2-0 però en queda eliminada. També en queden fora Bulgària i Bòsnia, eliminades al grup de Grècia i Bèlgica.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT