BARÇA

Bartomeu, sobre la reforma del Camp Nou: "Ja hem perdut massa temps"

El president diu que en cas que el soci voti en contra, la junta portarà "a l'assemblea només la construcció del nou Palau", que és el que demana l'Eurolliga

El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, ha dit aquest dimarts que l'entitat catalana "ha perdut massa temps" debatent si cal reformar o no el Camp Nou, i que aquesta obra s'hauria d'impulsar "perquè hem de ser valents".

El mandatari barcelonista ha estat aquest dimarts l'invitat en un fòrum que organitzen 'El Periódico' i el Banc Sabadell per explicar el projecte de reforma del Camp Nou, que serà sotmès a referèndum d'aquí a dos dissabtes, aprofitant el partit Barça-Betis. Bartomeu està molt il·lusionat amb l'obra, encara que ha destacat que en el cas que el soci voti en contra del projecte "portarem a l'assemblea només la construcció del nou Palau, que és el que ens demana l'Eurolliga".

El president del Barça ha revelat que el verdader "ideòleg" del projecte de l''Espai Barça', amb el qual es vol reformar el Camp Nou, construir un nou Miniestadi i un nou Palau, no és altre que el recentment dimitit Sandro Rosell, malgrat que al programa electoral de l'any 2010 la reforma del recinte blaugrana només contemplava obres per 60 milions d'euros, en comptes dels 600 milions de pressupost que té el projecte que s'ha de votar.

"Els socis i abonats poden estar tranquils, perquè no els apujarem els abonaments ni hi haurà derrames per finançar l'obra. Parlar de l''Espai Barça' és fer-ho d'un somni", ha destacat Bartomeu, que ha revelat que en el cas que una empresa hagués volgut posar el seu nom a l'estadi, "pagaria 400 milions d'euros".

Això no obstant, el Barça només ha previst que al Camp Nou l'acompanyi un cognom, per a la qual cosa el club espera recaptar 200 milions d'euros, una tercera part del que costarà el projecte barcelonista. "El Camp Nou ha quedat antic. No és immune al pas dels anys. Ja no podem dir que tenim el millor estadi del món. Però volem que torni a ser-ho. No serà una millora estètica, sinó que farem un salt que els nostres competidors ja han fet", ha precisat.

"Ja hem perdut massa temps i hem de ser valents", ha afegit el president barcelonista, que ha posat com a exemple diversos clubs del món que compten amb enormes ingressos per l'explotació del seu recinte, com per exemple els espais 'VIP', matèria en la qual el Barça queda molt allunyat en facturació, amb només 12 milions anuals. Els referents en aquest apartat per al Barça són el Madrid, amb 43 milions d'euros que factura en l'explotació del Bernabéu, el Bayern (22), l'Arsenal (23) i el Manchester United (38), entre altres. Amb el nou Camp Nou, el Barça preveu ingressar cada any entre 36 i 40 milions d'aquesta partida.

Fins avui, i a falta de deu dies per al referèndum, el Barça ha informat que han atès la cita del club per informar-se sobre el projecte del Camp Nou un total de 32.910 socis i aficionats.

En el torn de preguntes s'ha traslladat a Bartomeu com és que el Barça impulsa una remodelació i ampliació quan el Camp Nou fa temps que no s'omple. El president ha argumentat que el Barça és captiu de tenir gairebé tot el camp amb abonaments, i que no pot obligar els socis a acudir al feu, i que els 5.000 seients que es construiran aniran destinats a socis que han mostrat molt d'interès per ser constants en l'assistència a partits.

El president blaugrana ha explicat que l'impacte del Barça a la capital catalana és de 800 milions en el PIB de la ciutat, i que directament o indirectament depenen uns 17.000 llocs de treball del negoci barcelonista, a més que el club paga cada any a l'ajuntament 2,5 milions d'euros d'impostos.

Després d'assegurar que el mandat de l'actual junta s'estendrà fins al 2016, malgrat la dimissió de Sandro Rosell, l'actual mandatari del club ha agraït al secretari de l'Esport, Miguel Cardenal, que escrivís un article a 'El País' on va defensar l'entitat catalana davant la situació judicial que s'ha originat amb el contracte de Neymar. "Agraïm el suport per l'article valent, que tenia un objectiu: parlar d'un club exemplar, que paga impostos i que no té deutes", ha dit per acabar.