BARÇA

Bartomeu reitera la "confiança plena" en Valverde a dos dies de la final de Copa

En el discurs al Senat del Barça, el president destaca el "mèrit extraordinari" d'haver guanyat la Lliga

El Senat del Barça és format pels mil socis més antics del club. És a dir, els més veterans de l'entitat. Culers d'èpoques en què les victòries eren escasses i els títols queien amb comptagotes. Aficionats que entenen millor que ningú el "mèrit extraordinari" que significa guanyar una Lliga o, si es guanya dissabte la Copa, el valor d'aconseguir el novè doblet en la història del club.

El president Josep Maria Bartomeu ha obert la reunió ordinària del Senat del Barça amb un discurs breu, d'uns quinze minuts, en què bàsicament s'ha centrat en donar valor a les victòries, fer una crida a la unitat de cara a la final de dissabte contra el València i, també, reiterar la "plena confiança" en Ernesto Valverde, discutit després de l'eliminació a la Champions contra el Liverpool.

"Vull posar en valor la seva feina. Ens ajuda des de l'experiència", ha dit referint-se al Txingurri. No era la primera vegada que el president defensava Valverde, però ha insistit en reivindicar-ne la figura a dos dies de la final de Copa, per evitar caure en l'error de la temporada passada en què, poc abans de la final –aleshores contra el Sevilla–, es va condicionar el resultat del partit a la continuïtat del tècnic.

"Valorar els èxits és compatible amb l'autocrítica"

En un acte privat, només obert als mitjans informatius durant el discurs del president, la junta sabia a qui s'adreçava i Bartomeu ha modulat el to per arribar als socis més veterans: "Vostès saben que la nostra història és formada per bons i mals moments. És forjada de perseverança. Vull reivindicar l'orgull del nostre equip de futbol".

Per al president, que ha reconegut que l'eliminació a la Champions "va generar molta decepció", la temporada "ha sigut bona" i creu que "posar en valor els èxits de la temporada és compatible amb l'autocrítica".

"¿Per què una part dels barcelonistes se senten insatisfets malgrat que l'equip ha guanyat la Lliga i la Supercopa, som a la final de la Copa i hem arribat a semifinals de la Champions? Ens hem acostumat a guanyar", ha afegit Bartomeu, que ha posat d'exemple la temporada del femení: "Les noies no han guanyat res aquest any però han contribuït a la història del club arribant a la final de la Champions per primera vegada".

En un moment en què el negoci sembla haver guanyat el futbol, i en què el Barça presumeix de ser el club amb més ingressos, acostant-se als mil milions, Bartomeu ha destacat la feina de gestió de la directiva, i ha situat els clubs de la Premier com els "competidors en un context hostil" en la lluita per aconseguir ampliar la facturació.