LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 13/02/2012

Guardiola: "Durant els darrers quatre anys hem estat l'equip més competitiu del món. Els fets ens avalen"

Seriós i reflexiu, Guardiola ha defensat els seus jugadors després de la derrota de Pamplona, i ha advertit dels perills del Bayer Leverkusen

TONI PADILLA (enviat especial)
3 min
Guardiola gesticula durant la roda de premsa al BayArena

Leverkusen (Alemanya)Guardiola ha començat la roda de premsa comentant que "Europa sempre és una motivació" per si sola, més enllà que doni una oportunitat per oblidar la derrota de Pamplona. De fet, la Lliga ha centrat bona part de les preguntes, i Guardiola ha admès que accepta i valora les crítiques, "però al final toca valorar si tenen raó o no" i fer la feina.

En ser preguntat sobre quina és la seva màxima preocupació, Guardiola ha afirmat que "és no conèixer prou bé les virtuts del Leverkusen, que van fer 9 de 9 punts a casa, que són més ràpids que nosaltres, que generen contres, faltes... i són molt alts i ens poden fer mal en l'estratègia". Guardiola, de fet, ha recordat la seva experiència ja com a tècnic contra equips alemanys per deixar clar que el partit serà molt dur. A més, Guardiola sap que sempre els "ha costat aquest primer partit de Champions de l'any". "El millor va ser el de l'Arsenal i es va perdre. Però a Stuttgart, un altre rival alemany, es va merèixer perdre".

Guardiola ha admès que l'equip viu "amb l'exigència de guanyar els sis títols cada any". "Com que ara es diu que la Lliga està perduda, ara la gent dóna per fet que guanyarem la Champions quan és una tasca molt dura. Mai ningú ha guanyat dues Champions consecutives. Mai s'ha promès guanyar res, només intentem competir bé cada partit. Aquesta Champions és tant complicada com les guanyades". El de Santpedor ha reconegut que no entén "aquesta idea que si no es guanya la Lliga, vol dir que es guanyarà la Champions". De fet, Guardiola sap que "si ara de sobte tot té regust de ser poca cosa és, en part, perquè s'ha guanyat molt". "A aquest club ara pot semblar que si no guanyem la Champions serà un fracàs, com si fos tan fàcil. El nostre objectiu és competir bé, demostrar que som un bon equip a cada partit".

A l'hora de parlar de jugadors, Guardiola ha comentat que "tenir Busquets aquí ja és un èxit" tot i que caldrà esperar fins abans del partit per veure si pot tenir minuts. Apel·lant a la força del grup, Guardiola ha recordat que "tots formem el Barça". "Tots, els que arriben del filial i els veterans sols. Sols no guanyem les coses".

Al tècnic del Barça també li han preguntat sobre les opinions que deien que l'equip "ha llençat la Lliga", quan ha comentat que "no molesta que diguin que s'ha llençat la Lliga". "Ja saps que encara que s'hagin guanyat moltes coses, quan no es guanya es viuen moments difícils. S'han guanyat 13 de 16 títols, i mentre jo sigui el tècnic s'intentarà competir sempre. Sempre poso a qui crec que cal posar, per intentar guanyar. Si algú creu que la lliga s'ha llençat, doncs no intentaré fer-lo canviar d'opinió. Els fets ens avalen, hem estat l'equip més competitiu del futbol mundial els darrers quatre anys, amb 13 de 16 títols". Guardiola, traient pit, ha deixat clar que aquests anys han estat "un equip que sempre ha dominat el joc". "I gairebé jugant amb perfecció absoluta cada any tocava anar a guanyar la Lliga a Madrid. La nostra història marca que amb 45 minuts bons a Pamplona no n'hi ha prou per guanyar. Et calen 90 minuts. No pots dependre de l'atzar".

Guardiola ha defensat el seu equip i la seva gestió amb passió, també quan li han preguntat per l'alineació de Pamplona, sense Cesc, Xavi i Iniesta: "L'únic poder que tinc és escollir els jugadors. Tinc moltes dades, informacions... i faig impecablement la meva feina. Hi han moltes raons de pes per decidir, per això em paguen. Ho he fet molts cops, això de deixar gent important fora de l'equip, però quan es guanya no es deia res".

stats