Barça
Esports Barça 10/12/2011

Un clàssic apte només per a valents al Bernabéu

El Barça juga aquesta nit a les 22 h (TV3 / La Sexta) per mirar de rebaixar l'eufòria d'un Madrid que sortirà líder del clàssic, passi el que passi. Quin onze posarà Guardiola és la principal incògnita dels blaugranes, que "seran atrevits"

Natalia Arroyo
2 min
Messi i Ronaldo en la tornada de la Supercopa, Barça-Madrid / REUTERS

BarcelonaEl duel entre el Madrid i el Barça quedarà en mans dels jugadors quan la pilota comenci a rodar aquesta nit al Santiago Bernabéu (22 h, TV3 i La Sexta), en un matx que va començar a escalfar-se a la sala de premsa, amb Mourinho amagat darrere Karanka i Guardiola responent 45 minuts de preguntes. La part de joc que correspon als entrenadors s'acabarà quan surtin les alineacions, més enigmàtiques que mai, en un partit que s'ha tornat a catalogar com 'el clàssic del segle'. Res, i menys faltant la segona volta, assegura que aquest hagi de ser un duel més emocionant, transcendent o apassionat que els viscuts els últims anys, encara que la classificació el faci un pèl diferent.

I és que el Reial Madrid arriba al clàssic sis punts per sobre del Barça i l’afronta amb la certesa de saber que guanyi, perdi o empati, sortirà líder del Bernabéu. Tot i l’aparent superioritat amb què els blancs van començar la setmana, a mesura que s’ha anat apropant l’hora del partit, han anat sorgint dubtes en l’entorn madridista.

El barcelonisme, en canvi, va començar acceptant part del discurs victoriós venut des de Madrid, però en les últimes hores, i reforçat pel retorn de Tito Vilanova a la disciplina diària de l’equip, torna a treure pit, creu en el triomf i s’aferra a les paraules dels seus referents.

Les especulacions sobre si avui serà el dia de veure el Barça jugar 3-4-3 al feu madridista o si sortirà amb 4-3-3, no van rebre cap resposta tancada per part de l’entrenador blaugrana, que insistia que “no importa si es defensa amb tres o amb quatre". Tampoc va donar cap pista sobre quins jugadors farà jugar.

Més enllà de les fitxes que posin tots dos tècnics sobre la gespa, i com les decideixin moure, s’espera que el Madrid sacsegi i acceleri, i que el Barça busqui ordre i pausa.

Llegeix més a l'ARA Premium.

stats