Barça
Esports Barça 03/05/2011

De Bleeckere concedeix una entrevista a un diari belga, però evita parlar de Mourinho

L'àrbitre del partit d'avui, que està a punt de retirar-se, considera que la designació per a aquesta semifinal és "un regal caigut del cel"

Efe
2 min
L'àrbitre belga Frank de Bleeckere podria xiular el Barça-Reial Madrid.

BarcelonaL'àrbitre belga Frank de Bleeckere, que xiularà avui la semifinal de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i el Reial Madrid, ha rebutjat respondre a les declaracions de l'entrenador blanc, José Mourinho, i ha assegurat que intentarà que "es parli només de futbol". En una entrevista al diari belga Le Soir, de Bleeckeere ha preferit respondre amb un "no comment de circumstàncies" a les paraules de Mourinho, que el va acusar d'haver afavorit el Barcelona en la tornada de la semifinal de l'any passat entre el conjunt català i l'Inter de Milà, dirigit llavors pel tècnic portuguès.

En una decisió molt criticada per Mourinho, l'àrbitre belga va expulsar l'interista Thiago Motta a la primera part de la trobada que va guanyar el Barcelona per 1-0, tot i que el resultat de l'anada, de 3-1, va donar el pas a la final als italians. "Quan un és àrbitre d'alt nivell ha d'acceptar viure amb la crítica, tant positiva com negativa. No serveix de res polemitzar", ha declarat De Bleeckere.

Sobre els dies previs al partit, amb denúncies creuades d'ambdós clubs davant la UEFA i acusacions de joc brut, el col·legiat flamenc és conscient que la trobada arriba amb l'ambient molt tens. "Evidentment sé el que ha passat, però no ho he de tenir en compte absolutament per a res", ha assenyalat.

"Cada partit té la seva història i, al costat dels meus assistents, he de fer tot el que estigui a les meves mans per aconseguir que només es parli de futbol", ha afegit l'àrbitre. De Bleeckere, que deixarà l'arbitratge a finals d'aquest any, ha considerat l'oportunitat de dirigir el clàssic com "un regal caigut del cel" a la recta final de la seva carrera.

Sobre la possibilitat d'arbitrar la final, el col·legiat ha afirmat que era "un somni", però que un Barça-Madrid a semifinals suposa "més que una consolació", ja que estarà entre "els tres millors records" de la seva carrera. "Estic extremadament satisfet d'haver estat elegit i intentaré ser digne del partit, és (una trobada) increïble", ha afirmat.

stats