Copa del Rei ACB 2011
Esports Barça 10/02/2011

N'Dong: "En Xavi ens ha dit que hem d'aïllar-nos de la imatge de favorit perquè ens pot desconcentrar"

El Barça afronta aquest divendres davant el DKV Joventut (21:30 h) el seu debut a la Copa del Rei i N'Dong es mostra convençut de poder repetir títol tot i que la pressió serà molt gran

David Jover
3 min
Boniface N'Dong

MadridBoniface N’Dong afronta la seva segona Copa del Rei amb el Barça. Tot i no gaudir de molts minuts per la gran competència que hi ha en la posició de pivot (Vázquez i Perovic), el senegalès es mostra confiat a guanyar de nou la Copa i, si pot ser, ser decisiu en la consecució del títol. Sempre atent i amable, N’Dong també ens acaba recomanant llocs per visitar i menjar a Madrid durant la competició.

Com afronta l’equip la Copa després d’haver-la guanyat ja l’any passat i sabent que fa més de vint anys que ningú repeteix títol?

En una competició així no hi ha favorits perquè als favorits se’ls pot guanyar perfectament. El que sí podem dir és que som un equip que té molts arguments, possiblement més que d’altres per guanyar el trofeu.

L’hipotètic fet de poder jugar tres dies seguits us pot afectar?

Físicament ens pot afectar, però per sort som dotze jugadors i podem fer moltes rotacions. En bàsquet els grans tornejos són així, igual que quan juguem amb la selecció. Per tant, estem acostumats a un ritme d’exigència tan alt durant tres dies. Una de les claus és dormir bé i menjar millor.

I com es troba vostè?

Bé, físicament em sento molt bé. Treballo cada dia per millorar en el meu joc i tinc bones sensacions.

Però li agradaria jugar més.

Sí! A tots ens agrada sempre jugar més de deu minuts, però la competència és ferotge! Jo no puc canviar la situació i només puc donar el màxim quan sóc a pista.

Digui’m una qualitat de cadascú dels seus companys interiors. Comencem per Vázquez.

Fran és molt atlètic, increïble, que té bones mans i que pot agafar qualsevol rebot. A més té un bon tir de mitja distància.

Perovic.

És l’autèntic ‘big man’. Té bona mà a prop de cistella i posseeix un gran ganxo d’esquerres i de dretes.

Tot i que juga força de quatre, com veu Lorbek?

(Riu)És l’Einstein del bàsquet! Només fa que pensar, és molt intel·ligent i té grans moviments a més de tir exterior. No és ràpid però és precís.

I vostè?

Crec que sóc intens, que tinc agressivitat i que intimido. A més tinc un bon tir de mitja distància. Tinc una mica de tot! (Riu)

Aquestes qualitats de què parla són fonamentals per guanyar la Copa

Sí, per exemple contra equips com el DKV, que tenen un interior tan dur com McDonald, hi ha jugadors que s’han de sacrificar per l’equip.

En què us ha insistit Xavi Pascual?

Que hem d’estar molt concentrats i que ens hem d’aïllar d’aquesta imatge de favorit perquè ens pot desconcentrar. Hem de concentrar-nos molt bé i anar partit a partit.

Fa més perillós al Caja Laboral el fet de no estar del tot bé a l’ACB?

Sí, el Baskònia és un equip perillossíssim. Primer hem de veure els grans jugadors que té, 'cracks' en totes les posicions, i si passem els dos haurem d’anar molt en compte amb ells perquè són agressius i no donen res per perdut.

I el Madrid?

Estan jugant bé actualment i això es veu reflectit a la classificació, però si hem de jugar contra ells ja veurem com estan realment, perquè nosaltres estem realment molt bé.

A part de quan vas amb el Barça, has estat més cops a Madrid?

Sí, m’agrada molt!

I què recomanaries visitar?

El Museu Nacional. Em va encantar. Ho recomano

I per menjar?

Doncs no et sabria dir el nom dels restaurants perquè no els recordo, però s’hi menja molt bé pel centre. També podeu anar al Hard Rock! (riu).

stats