BARÇA
Esports Barça 21/01/2015

El Barça sap picar pedra i viatjarà a Madrid amb avantatge mínim (1-0)

Messi marca l'únic gol després d'aprofitar el rebuig d'un penal comès sobre Busquets als minuts finals

Albert Llimós
Messi i Alves, lluitant amb Arda Turan

BarcelonaEl Barça ha picat pedra de valent contra l'Atlètic de Madrid i ha aconseguit una victòria per la mínima a l'anada dels quarts de final de la Copa, 1 a 0. En un partit travat, sense pràcticament oportunitats clares, Leo Messi ha resolt després d'un penal de Juanfran sobre Sergio Busquets. L'argentí ha fallat des dels onze metres, però no ha perdonat en el rebuig i ha donat l'avantatge mínim que permet al Barça jugar-s'ho tot al Vicente Calderón d'aquí una setmana.

Luis Enrique ha sortit amb l'alineació que tothom comença a aprendre's de memòria, amb l'única novetat de Marc-André Ter Stegen en el lloc de Claudio Bravo. El Barça ha sortit a manar, i en la primera ocasió que l'equip s'ha associat amb claredat, Messi i Alves han aconseguit superar la pressió matalassera, i fer arribar la pilota franca a la frontal, on Neymar ha provat per primera vegada Oblak. Era el minut 4 i el conjunt local, recolzat per 62.525 espectadors en una freda nit, donava el primer avís a l'equip de Diego Pablo Simeone, parapetat a la seva porteria, i amb Antoine Griezmann i Fernando Torres com a referències. A diferència del que va passar en el partit de Lliga de fa 10 dies, Simeone ha aconseguit frenar el ritme atacant del Barça, que durant els primers 45 minuts del duel domèstic, va imprimir un joc molt ràpid, trobant espais a la defensa madrilenya.

A mesura que han avançat els minuts, el Barça ha tingut més problemes per crear perill, i pràcticament no ha provat més Oblak. De fet, la primera gran ocasió ha estat un cop de cap de Griezmann que ha sortit per sobre del travesser de Ter Stegen. L'ensurt ha animat el conjunt blaugrana, i Rakitic ha tocat amb precisió una pilota per sobre dels centrals matalassers, però la rematada de Suárez sense deixar caure la pilota, amb cama esquerra, franc, ha sortit alta. Ha estat la millor oportunitat catalana en 45 minuts intensos, de control absolut local, tot i que sense claredat a l'hora de l'última passada. La defensa de Simeone s'ha imposat a l'atac culer.

Mateix patró

El conjunt visitant ha mogut fitxa des de bon començament. A la represa, l'Atlètic s'ha presentat amb Mandzukic en el lloc d'un desaparegut Fernando Torres, que no ha pogut allargar l'idil·li amb el gol que va tenir fa una setmana al Santiago Bernabéu, i que va permetre superar el Reial Madrid. Tot i el canvi, el patró de joc ha estat el mateix, l'Atlètic ofegant el Barça en la sortida amb una pressió alta, que el conjunt blaugrana ha superat sempre gràcies a la precisió de Ter Stegen amb els peus, i quan els de Luis Enrique superaven línies, els de Simeone s'han replegat a prop d'Oblak amb un 4-4-2 a la frontal.

L'àrbitre José Luis González González ha desesperat la parròquia blaugrana, que ha protestat molt alguna de les decisions del col·legiat castellano-lleonès, especialment unes mans a la frontal de l'àrea de Mario Suárez que no ha assenyalat. Veient que el partit estava travat, Luis Enrique ha donat el comandament a Xavi per a l'últim quart d'hora. A falta de vuit minuts pel final, una falta per baix de Messi, ha acabat a les botes de Busquets, que ha rebut una puntada de Juanfran: Penal. Messi ha assumit la responsabilitat i Oblak ha aturat amb una gran mà, però el rebuig ha quedat franc per a l'argentí, que ha situat l'avantatge culer, definitiu fins al xiulet final de González González. Godín i Mandzukic han vist targeta i es perdran la tornada.