Barça-Madrid
Esports Barça 25/01/2012

Canvis obligats en el Madrid per mirar de remuntar

El mal resultat de l'anada (1-2), obliga els blancs a sortir més atrevits en la tornada. Mourinho podria apostar per un canvi de sistema, a més de fer lloc a jugadors més ofensius en l'alineació

Natalia Arroyo
2 min
Cristiano Ronaldo celebra el seu gol amb Granero, Marcelo i Xabi Alonso.

BarcelonaDimecres al Camp Nou no serà la primera vegada que José Mourinho haurà d'afrontar una eliminatòria per sota en el marcador. Ha viscut aquesta situació al Porto, al Chelsea i a l'Inter i en tots tres casos va apostar per alineacions molt més ofensives en la tornada que en l'anada, per mirar de capgirar el resultat.

Les possibilitats de canviar l'estil del seu equip passen per:

1) Donar més arguments ofensius a l'equip

Al Bernabéu, tot el joc d'atac del Madrid es va basar en pilotes llargues a Cristiano Ronaldo per explotar l'esquena d'Alves. Quan el lateral del Barça va racionalitzar les seves pujades per la banda, el portuguès va tenir problemes per desbordar. I, anul·lat, ell, el Madrid sencer es va quedar sense pòlvora. Mourinho haurà d'explotar altres automatismes més enllà de la diagonal sobre Cristiano.

2) Perfil de jugadors

L'estranya alineació de l'anada apostava més per jugadors contundents, que no pas tècnics. La tria anava lligada a la idea de partit que Mourinho havia imaginat. Destral enlloc de posició. Força enlloc de talent. Al Camp Nou s'espera que combini totes dues essències, per mirar de mantenir la solidesa defensiva, guanyant terreny en la parcel·la creativa.

3) Intensitat defensiva

Els blancs mantindran el to contundent i agressiu de l'anada, però ho hauran de fer molt més amunt del que ho van fer al Bernabéu. Amb la línia de pressió situada més a prop de la porteria de Pinto, el risc de passar-se de frenada tindrà més marge de correcció. L'estratègia defensiva, però, es combinarà amb fases de replegament intensiu i sortida a la contra.

4) Dibuix tàctic

El 4-3-3 no ha donat resultats bons per aixecar l'eliminatòria i, per tant, seria lògic pensar que Mourinho l'adaptarà al 4-2-3-1 més habitual. Però amb aquest dibuix, el Madrid ha sortit escaldat en alguna altra visita a Barcelona. La pressió de l'entorn perquè sigui valent i el fet de necessitar dos gols i "poder-ne" encaixar un, poden animar-lo a sortir així contra el Barça. Kaká i Özil tenen números per ser titulars, sobretot si es confirma que Pepe finalment no juga.

stats